Följ oss på sociala medier

Kärleken lockade Emelie till Norrköping – kärleken till elefanterna

Artikeln publicerades 16 april, 2019

I 10 veckor har vi haft förmånen att ha fantastiska Emelie Olander hos oss på Kammarforum och Handelskammaren. Hon kom till Norrköping 2007 för kärleken – till elefanterna. Och på Kolmården hitta hon sin livskärlek – i Jimmy. Hon skulle vara här i några månader. Det har blivit 12 år. Men nu är Emelie redo för nya utmaningar.

Vem är du Emelie?
Jag är uppvuxen i Smygehuk i Skåne. Flyttade till Norrköping 2007 för att få jobba med elefanter. Jag hade tidigare arbetat som djurvårdare på Ystads Djurpark men hade alltid drömt om att jobba med elefanter. Jag sökte jobbet på Kolmården och fick det. Tanken var att jag skulle vara här i några månader. Nu är det snart 12 år.

Men nu är du sugen på något nytt?
Ja, jag har arbetat med djurvård sen jag tog studenten. Så tankarna om vad jag ska bli när jag blir stor började dyka upp.

Och vad har du kommit fram till att du vill bli?
Jag har trivts jättebra på Kolmården och vill fortsätta jobba inom besöksnäringen. Men mer med människor. Jag studerar nu Management inom besöksnäring. Jag gillar det goda värdskapet, möta människor och arbeta med upplevelser. Så jag skulle gärna vilja jobba inom konferens, hotell eller liknande.

Hur har det varit att praktisera på Handelskammaren?
Jag har trivts jättebra. Tiden har bara flugit iväg. Jag har verkligen fått varit delaktig i arbetet och träffat många härliga människor.

Och snart ska du söka jobb?
Ja, precis. Jag pluggar sista terminen i höst så från årsskiftet söker jag nya utmaningar.

 

Fakta Emelie Olander

Ålder: 35
Bor: Krokek
Familj: Sambo och en son
Intressen: Lyfta tungt i gymmet, vandra, läsa.
Detta visste ni inte om Emelie: Gillar att baka tårtor (världens godaste red.anm) och samlar på gamla uppslagsverk. Till ingen nytta. 

Dela

Nyhetsflöde

Till fler nyheter