Östsvenska Handelskammaren

Åsa Röhs ny vd för Länsförsäkringar Östgöta

Åsa Röhs arbetar idag som ekonomi- och finanschef på Länsförsäkringar Östgöta och tillträder tjänsten som vd 1 maj. Åsa Röhs efterträder Stefan Nyrinder som tillträdde 2018 och som nu valt att gå i pension.

– Jag är mycket nöjd att Åsa Röhs tackat ja till att bli ny vd, säger Lena Ek, styrelseordförande för Länsförsäkringar Östgöta. Åsa är en kunnig och entusiasmerande ledare med ett stort framåtdriv och kommer att vara helt rätt person att leda Länsförsäkringar Östgöta in i framtiden. Valet av Åsa baseras både på hennes personliga egenskaper och den erfarenhet hon har från Länsförsäkringar Östgöta och tidigare positioner som bland annat ekonomi- och finanschef.

– Jag känner mig hedrad och glad över att få det här förtroendet, säger Åsa Röhs. Det är ett viktigt jobb, där vi skapar trygghet och möjligheter i vardagen för 240 000 kunder runt om i Östergötland. Inte minst för att våra kunder också är våra ägare och därmed uppdragsgivare. Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften och leda våra ca 400 kompetenta och engagerade medarbetare in i nästa skede.

– Det är jättekul och ett bra val att Åsa blir ny vd, säger Stefan Nyrinder, avgående vd för Länsförsäkringar Östgöta. Hon kan verksamheten och har tillsammans med mig, övriga ledningsgruppen och styrelsen byggt upp en strategi för framtiden, där vi ska utveckla ”navet för trygghet och möjligheter i Östergötland”. Jag är övertygad om att Åsa är rätt person för att ta arbetet vidare och det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till henne.

Åsa Röhs har arbetat på Länsförsäkringar Östgöta sedan 2019, där hon varit ansvarig för bolagets ekonomi-, finans- och hållbarhetsfrågor. Hon har därutöver varit ansvarig för ett stort och långsiktigt förändringsarbete där företaget steg för steg övergår till processtyrning.

Tidigare arbetade Åsa Röhs på San Sac Group, senast som CFO (Chief Financial Officer) och dessförinnan i ledande ekonomi- och finanschefsbefattningar på Malte Månson Holding, Thituson Bil och Innovativ Vision. Åsa Röhs har också haft styrelseuppdrag på bland annat Tielman Sweden AB och LFC (Linköping Football Club).

– Sammantaget har Åsa en bred erfarenhet från olika branscher, konstaterar Lena Ek. Jag vet också att Åsa är en bra ledare med dokumenterad erfarenhet av förändringsledning och utveckling inom hållbarhetsområdet. Det är viktigt för ett företag som Länsförsäkringar Östgöta, som betyder mycket för tryggheten i länet och som samtidigt verkar i en bransch som sannolikt kommer att förändras under det kommande decenniet.

– I en omvärld där vi dessa dagar ser stora svängningar i bank- och finansvärlden känns det bra att få leda Länsförsäkringar Östgöta som har en stabil ekonomisk grund och stark lokal förankring, säger Åsa Röhs. Det gör att våra kunder och medarbetare kan känna sig trygga med oss och att vi kommer att förändras för att vara relevanta även i framtiden.

Processen för rekrytering av ny ekonomi- och finanschef kommer att inledas snarast.

Bakgrund Åsa Röhs
Född: 1970 och uppvuxen i Linköping
Familj: Sambo och tre barn
Bor idag: I en villa utanför Linköping
Intressen: Umgås med familj och vänner, spela padel eller tennis och att vara ute i skog och natur
Utbildning: Fristående kurser i ekonomi och juridik vid Linköpings universitet 1990-1998
Ledord som chef: ”Tillit, tydlighet och ödmjukhet”
Aktuell: Tillträder som vd för Länsförsäkringar Östgöta 1 maj 2023

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Ebbeparks draknäste – Där modiga idéer får vingar

Har din organisation en idé med potential att minska utsläppen av koldioxid, men som behöver testas och verifieras innan den...

IMA Summer Meetup & Lunch

Welcome to IMA’s annual summer meetup and lunch! Mingle and network with industry colleagues and get a glimpse into the...

Efter jobbet på Stångs Magasin

Njut av sommaren på någon av våra uteserveringar med utsikt över Stångån, eller på Stångs Brygga - en flytande uteservering...

Digitalsnack – Social Mediebyrå växer!

Fullservicebyrån inom sociala medier, Digitalsnack rekryterar ännu en kollega till Norrköping!