Östsvenska Handelskammaren

Byrån mot diskriminering i Östergötland söker arbetsgivare till referensgrupp

Nu söker vi arbetsgivare som kan delta i en referensgrupp inom projektet Adab. Som del i projektets referensgrupp är du med och utformar en utbildning som Byrån sedan håller utan kostnad för er verksamhet.

Inom Adab ligger muslimers erfarenheter från arbetslivet i fokus för att öka kännedom om hur diskriminering kommer till uttryck och påverkar arbetsmiljön. 

Enligt Diskrimineringslagen kap 3 ska arbetsgivare arbeta med aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen. Verktygen ni får från projektet är även applicerbara på arbetet för inkludering och social arbetsmiljö generellt, oavsett diskrimineringsgrund.

I dialog med referensgruppen tar vi fram utbildningar om det förebyggande arbetet mot diskriminering med fokus på inkludering.

  • Vilka utmaningar ser du i arbetet med aktiva åtgärder?
  • Hur föredrar du fortbildning för dig och anställda?
  • Känner du igen diskriminering?

Är du intresserad av att vara med i vår referensgrupp? Kontakta snarast Karin Granholm, projektledare för Adab och utbildningsansvarig på Byrån: karin.granholm@diskriminering.se

 

Om Byrån mot diskriminering i Östergötland

Byrån är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening som erbjuder juridiskt stöd till privatpersoner
i Östergötland. Byrån arbetar också förebyggande mot diskriminering genom opinionsbildning och utbildningar till arbetsgivare, anställda, fackförbund och skolor. Både organisationer och enskilda kan vara medlemmar och stödja vårt arbete.

Byrån driver vid sidan av den ordinarie verksamheten även tidsbegränsade projekt som vidgar vårt arbete mot diskriminering. Ett av projekten är Adab (Antidiskriminering för arbetsgivare med Byrån) som finansieras med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Du kan läsa mer om Adab på vår hemsida: www.diskriminering.se/projekt

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

UCS One Business hjälper dig med milersättningen 2024

Har du under 2024 använt din privata bil eller förmånsbil för resor i/till ditt arbete har du rätt till ersättning....

Beegleton tillsätter en Advisory Board som nästa steg i tillväxtresan

Efter 13 år tar Beegleton nu nästa steg i sin tillväxtresa genom inrättandet av en Advisory Board – en rådgivande...

Nya räntebeskedet – Så påverkar inflation och ränta ditt företag

Torsdag den 27 juni 2024 släpper Riksbanken sitt nya besked för Styrräntan. Var bland de första att få veta om...