Östsvenska Handelskammaren

DOSPACE reser 7.8 miljoner i kapital för att accelerera bolagets tillväxt

Mannersons och Almi Invest investerar i expansiva coworkingbolaget DOSPACE, som erbjuder flexibla kontorsytor i mellanstora städer runt om i Sverige. Pengarna ska användas till att expandera med fler kontor, både på befintliga och nya marknader, vidareutveckla produkten och öka tillväxtförmågan.

Linköpingsbaserade DOSPACE erbjuder coworking i mellanstora städer runt om i Sverige, idag i Linköping, Norrköping, Gävle och Jönköping. Planen är att fortsätta etablera sig i nya regioner och växa i befintliga städer och med emissionen i ryggen gör de sig nu redo att trycka på gaspedalen. År 2026 är planen att bolaget ska ha 30 siter, mer än 5 000 medlemmar och finnas 10 städer.

– Det känns otroligt roligt att stänga vår första runda och få med externa partners som Mannersons och Almi. Det är en bekräftelse på vår långsiktiga strategi och bolagets förmåga att möta bolagens framtida arbetsplatsbehov. Med den här investeringen kan vi fortsätta utveckla och expandera vårt DOSPACE-koncept i snabbare takt, med målsättningen att etablera ett nationellt nätverk av siter för att tillgodose det växande behovet av flexibla och kvalitativa arbetsplatslösningar runt om i landet, säger Niclas Söör, vd på DOSPACE.

Pandemin och den framväxande gigekonomin har fått efterfrågan på flexibla kontors- och arbetsplatslösningar, coworking, att öka betydligt. Fler och fler arbetar hemifrån, vilket gör att många tänker om kring sina kontors funktioner. Behovet att träffas och arbeta tillsammans med andra kvarstår, och då finns coworkingkonceptet som ett svar. Bolagen betalar bara för den yta de behöver och DOSPACE står för kontoret som tjänst. En smidig och flexibel paketering med ett stort service-och helheltstänk och mycket fokus på det sociala och trivsamma. Genom en blandning av människor skapas inte bara inspirerande arbetsplatser utan också en miljö som är affärsdrivande för medlemsbolagen och näringslivet i stort. Där ser DOSPACE att tillväxten medför fördelar för befintliga medlemmar såväl som kommande.

– Vi har alltid varit övertygade om att mervärdet för våra medlemmar blir större ju mer vi växer och det är den största motivationen till att vi vill fortsätta växa. Ju fler platser vi finns på, desto större blir deras flexibilitet, och ju större community som byggs, desto fler möjligheter till synergier, affärsnyttor och nya bekantskaper finns för alla medlemmar, säger Niclas Söör.

De två största investerarna i denna runda är Mannersons och Almi invest. I emissionen på totalt 7,8 miljoner kronor deltar även privata investerare.

– DOSPACE har en välpaketerad coworkinglösning och har tagit sig till en omsättning på nära 15 miljoner kr på tre år. DOSPACEs kompetens i att utforma miljöer, skapa atmosfär och driva service har skapat den så kallade DOSPACE-känslan, som attraherar många medlemmar, säger Jenny Engerfelt, Fund Manager på Almi Invest.

– Jag tycker att DOSPACE är ett personligt coworkingbolag vilket stämmer väl överens med Mannersons värderingar och vi är väldigt laddade på att få delta i den fortsatta resan med DOSPACE, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd på Mannersons.

Niclas Söör och hela teamet bakom DOSPACE, idag 12 personer, ser fram emot att fortsätta utvecklas och hitta ännu fler sätt att samverka och samarbeta med städer och aktörer för att skapa platser där individer och bolag mår bra och frodas.

– Vi vill bli den självklara aktören för att skapa livfulla mötesplatser för näringslivet i de mellanstora
städerna i Sverige och en självklar partner till fastighetsbolag, säger Niclas och fortsätter, tack vare
denna investering kan vi ta nästa steg i vår utveckling och närma oss vårt mål. Vi vill att många fler
ska få en riktigt bra arbetsplatsupplevelse, må bättre och se fram emot att gå till jobbet.

 

För ytterligare information kontakta

Niclas Söör, vd DOSPACE, 070 335 46 40, niclas@dospace.se

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Gott om jobb hos företagen i Nyköpings it-kluster – hoppas locka fler att lämna storstaden

Trots coronakrisen och den i allmänhet tuffa situationen på arbetsmarknaden finns det idag gott om spännande it-jobb i Nyköping. Bakom...

Nominera till Länsförsäkringar Östgötas fullmäktige

Högst upp i Länsförsäkringar Östgötas organisation finns vårt fullmäktige. Där sitter 72 kunder som är med och påverkar bolagets framtid....

Great group lanserar ny utbildning – Great MBA

Great Group arbetar efter tesen att försäljning är hjärtat i all kommersiell verksamhet. Vi förflyttar våra kunder från ett konstaterat...

Så annonserar du på sociala medier med liten budget

Digitalsnack - Social mediebyrå är en fullservice byrå inom sociala medier. De hjälper företag i hela norden att lyckas skapa...