Östsvenska Handelskammaren

Eget Förlag startar kunskaps-podd

Eget Förlag grundades 2011 när Helene Engström beslutade sig för att fullfölja barndomsdrömmen om att starta ett eget bokförlag. Sedan dess har det getts ut böcker och arrangerats föreläsningar och utbildningar med bokus på att sprida kunskap på nolltid. Nu startar förlaget även en podd på samma tema.

Idén till de vykortsstora böckerna fick Helene Engström som nittonåring när hon studerade i Tyskland. Där hittade hon små böcker med tyska klassiker och blev förälskad i det lilla formatet. Det var där och då hon bestämde sig. När hon hade pluggat klart skulle hon ge ut sådana där små, söta böcker i Sverige.

Drygt tjugo år senare sade hon upp sig från Östsvenska Handelskammaren och startade sitt eget bokförlag – Eget Förlag. Ett förlag som ger ut vykortssmå böcker som får plats i jackfickan, och som är lika mycket ett bokförlag som en inkubator för föreläsare.

”Vi brukar säga att vi hjälper föreläsare och utbildare att ta nästa steg i karriären”, säger Helene Engström. ”Boken ska vara en del av trampolinen som får saker att hända. Därför brukar det bli en del manglande av författarna när de kommer till oss, så att vi får till den där skjutsen uppåt och framåt.”

Med Kunskap på nolltid-podden tar nu förlaget nästa steg för att sprida författarna och deras kunskap.

”Tanken är att ta vårt koncept kring böckerna, kunskap på nolltid, och göra det som podd. Det innebär att fokus ligger på att sprida kunskap som är enkel att ta till sig. För om lyssnaren kan börja förändra saker redan samma dag den har läst en bok eller lyssnat på en podd, då kommer den vilja komma tillbaka till källan för all den kunskapen, nämligen författaren.”

Bokförlaget är numera ett familjeföretag där även Helenes man, Joakim Hedström jobbar.

”Den vanligaste kommentaren vi brukar få handlar just om det”, säger maken. ”Folk blir förvånade och säger: Oj, jösses. Du har ett företag tillsammans med din man/fru. Det skulle jag aldrig klara av. Men det är precis så vi har haft det i över tio år och de allra flesta dagar funkar det helt suveränt.”

Om förlaget

Eget Förlag ger ut snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Syftet är att ge läsaren ny och konkret kunskap som den kan börja använda direkt. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett åttiotal böcker.

Högupplösta bilder finns på egetforlag.se/om-forlaget/

För mer information, kontakta förläggare Helene Engström på 0708–12 91 81 och helene.engstrom@egetforlag.se.

Foto av crelle.se

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

maries

Östgöta Kök och ÖK Smak & Tak dukar upp till vårligt gästspel med Marie Skogström

Den 3 maj är vi på ÖK Smak och tack så glada och stolta att få välkomna härliga Marie Skogström...

Bild nyhetsbrev event 2

Frukostseminarium 25/4: De bästa Excel”hacksen” för att briljera som ekonom & intro till hur du använder AI på jobbet

Ekonomers värld är ständigt föränderlig och kräver att vi håller oss uppdaterade med de senaste reglerna, insikterna och verktygen. Varmt...

Ai korkortet nyhet

AI – Körkortet – Ett stolt samarbete mellan NXT Learning och Dataföreningen Östra

I en värld där teknik ständigt förändrar spelreglerna, erbjuder AI-Körkortet den kunskap och de verktyg du behöver för att inte...

Vision Nyhetsbrev

Var med och forma vår gemensamma vision

Genom att svara på tre frågor har du möjlighet att delta i arbetet med att ta fram en ny vision...