Östsvenska Handelskammaren

Innovation Week 2023 börjar ta form

East Sweden Innovation Week är veckan då vi delar och sprider banbrytande lösningar och innovation. Programpunkterna inför höstens vecka börjar nu fyllas på bl.a. en som vill få in idéer som kan lösa utmaningar i samhällsbyggnadssektorn.

East Sweden Innovation Week är en vecka där vi tillsammans lyfter den östgötska innovationskraften. Den stora höjdpunkten under veckan är som vanligt East Sweden Innovation Day som arrangeras den 9 november. Temat är det högaktuella ämnet ”Tillämpad AI”, där fokus kommer att ligga på hur vi kan använda den nya tekniken i olika sammanhang.

En annan intressant programpunkt arrangeras den 8 november i Norrköping med rubriken ”Väck idéer – sök finansiering”. Det blir en halvdag med inspiration, nätverkande och tips för den som har idéer som kan lösa utmaningar i samhällsbyggnadssektorn.

– De utmaningar som samhällsbyggandet står inför de kommande åren kan lösas genom forskning och innovation. Om man har formulerat ett viktigt problem inom området, eller har en idé på lösning på ett problem, då är man välkommen när Smart Built Environment och InfraSweden berättar om möjligheten till finansiering, säger InfraSwedens Beatrice Hällås, som ansvarar för dagen.

Under dagen kommer också Linköpings-professorn Martin Rudberg att berätta mer om de spännande resultaten för ett av samhällsbyggnadssektorns största digitaliseringsprojekt ”Digital transformation av byggplatser”.

– Det händer otroligt mycket i både Norrköping och övriga regionen just nu kopplat till infrastruktursatsningar. Det är därför mycket glädjande att InfraSweden och Smart Built Environment valt att göra ett av sina turnéstopp i just Norrköping och något jag tycker att man verkligen ska ta tillvara på, särskilt om man är verksam inom våra profilområden effektiv logistik och visualisering och simulering, säger Fredrik Larsson på Norrköping Science Park.

Vill du veta mer? Klicka här!

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

martin

Sankt Kors anordnar vernissage

Sankt Kors brinner för att skapa värde för Linköpingsborna genom att främja konst och kultur. Därför öppnar vi våra dörrar...

Skarmavbild 2024 05 15 kl. 14.17.02

AI för styrelse och VD: Så utvecklar du ditt företag med AI

AI kommer att förändra världen för din organisation, oavsett om du verkar i privat eller offentlig sektor. För att din...

Artboard 1

Scale up your innovative company!

Right now, we're looking for innovative companies ready to take their next step towards scaling up and exporting beyond Europe....

Upplev det forsta 223 Minute Event22

Upplev det första ”3 Minute Event”

Välkommen till ett helt unikt och spännande showcase: 3 Minute Event!