Östsvenska Handelskammaren

Norrköpingsförfattare använder filosofi för livskrisare

Under en period i sitt liv föraktade Maria Lindquist sig själv och var deprimerad. När det var som allra värst ville hon inte leva längre. Nu har hon skrivit en bok för livskrisare. En filosofisk bok som faktiskt vill få läsaren att stanna kvar i det jobbiga, för att på sikt kunna må bättre.

Filosofi för livskrisare är en bok om att vara vilsen och känna att saker skaver. Att inte veta vem du är eller vad du vill. Det är också en bok om att vara nyfiken på dig själv och utforska hur du lever. Det som skiljer den från andra självhjälpsböcker är att den faktiskt vill få dig att våga stanna kvar i det jobbiga, för att må bättre.

”Existensfilosofi handlar om att se livet för vad det är”, säger författaren Maria Lindquist. ”Livet är motsägelsefullt och förvirrande. Du kan vara glad och sorgsen, samtidigt. Och oavsett hur mycket du än planerar kommer du alltid att leva i ovisshet. Det jag jobbar med är att hjälpa människor att se till hela livet, och att få perspektiv på det. Det är inte enkelt, men kan ge dig möjlighet att verkligen leva det liv du vill.”

Det var efter att ha jobbat femton år som gymnasielärare som Maria Lindquist fick upp ögonen för den existentiella filosofin.

”Jag önskar att jag hade upptäckt det existentiella perspektivet tidigare. Då hade det kanske varit lättare för mig att inse det ansvar jag har för mitt eget liv och att kunna sortera i tillvaron. I stället hade jag en bild av att det helt plötsligt skulle dyka upp en lösning på mina problem.”

Om författaren

Maria Lindquist är existentiell vägledare med utgångspunkt i Norrköping. Hon leder samtal i de stora livsfrågorna och hjälper människor i situationer som kan vara svåra att hantera på egen hand. Filosofi för livskrisare är hennes första bok.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Syftet är att ge läsaren ny och konkret kunskap som den kan börja använda direkt. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett åttiotal böcker.

Högupplösta bilder på boken och författaren, och även ett smakprov från boken, finns på egetforlag.se/livskrisare

För mer information

Kontakta förläggare Joakim Hedström, joakim@egetforlag.se, 0708–12 91 21 eller författaren Maria Lindquist, maria@nyfiknasamtal.se, 0705–64 91 48.

Foto

Niclas Fasth.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Trygga din kompetensförsörjning – Uppdatera dig om arbetsmarknadsutsikter och alternativa rekryteringsvägar!

Arbetsförmedlingen bjuder härmed in till ett digitalt informationsmöte om breddad rekrytering i samarbete med Region Östergötland, inom ramen för ESBR,...

The Changing Global Business Landscape

Hur kommer en ny världsordning påverka internationell handel? Världen förändras i en snabb takt. Protektionism, weaponization, friendshoring och securitization är...

Nyköping – Styrelseutbildning Rätt fokus i styrelsearbetet med Styrelseakademien Östsverige

Styrelseakademien är en ideell och oberoende förening för utveckling av styrelsearbetare och styrelsearbete. Varje år väljer mer än 1 000...

Stötta Jobbcirkus – var med och ta ansvar för kompetensförsörjningen!

Bråvallagymnasiets industriprogram i Norrköping hotas av nedläggning och söktrycket till länets yrkesutbildningar sjunker. Samtidigt skriker företag i kommunen, länet och...