Östsvenska Handelskammaren

Reklambyrån Beegleton fyller 10 år – en rolig och utmanande resa

Idag är det exakt 10 år sedan Marcus Törnell och Carl Netz startade det vi idag känner som Beegleton. Det har varit en spännande, lärorik och stundtals tuff resa. Beegleton har varit med från digitaliseringens begynnelse och är idag ett starkt, växande företag med ett brett tjänsteutbud och kunder i många branscher.

9 februari 2011 startade Carl och Marcus ett företag som producerade e-handelssidor. Först drevs detta vid sidan av andra arbeten och sedan samtidigt som de pluggade. Efter marknadsföringsstudier i Lidköping respektive Karlstad flyttade de tillbaka till Norrköping hösten 2013 och startade en webbyrå.

– Ett av våra första inköp var gardiner som matchade vår logga. Jag tror till och med att vi justerade loggan något efter gardinerna så att det skulle matcha bättre. Tur att vi fokuserade på så viktiga saker i uppstartsskedet, skrattar Marcus.

Under de första åren fick de arbeta hårt utan att plocka ut någon lön. En erfarenhet som gör att vi idag stöttar nyföretagare på olika sätt. Men det återkommer vi till.

– Om man tittar tillbaka har det hänt mycket i branschen under åren, till exempel vikten av responsiva hemsidor, då var det inte mobile first som gällde. När vi startade företaget fanns knappt sociala medier för företag, det var vi tidiga med att erbjuda. Vi har alltid varit vetgiriga och vågat testa saker, säger Carl. 

En omvälvande period
Under årens lopp har verksamheten haft ett antal olika kontor och gått från webbyrå till kommunikationsbyrå och sedan reklambyrå, allt eftersom tjänsterna breddats och utvecklats. Sommaren 2017 kom vi till en brytpunkt. Det hade gått trögt under en längre period.

– Antingen hittar vi på någonting annat eller så gräver vi där vi står.

Marcus och Carl valde att satsa och i samband med detta skapades Beegleton. Vi tog hjälp av Almi, fick en affärscoach och deltog i deras mentorprogram. Vi påbörjade vår resa mot en ISO-certifiering och Carl utbildade sig till Ansvarig Reklamutgivare.

Sen smällde det till
Att satsa vidare visade sig vara rätt beslut. För två år sedan kunde vi anställa vår första medarbetare, Elin. I början av 2020 anslöt Maria till gänget och i slutet av förra året började även Viktor arbeta på Beegleton.

– Vi bygger långsiktigt och har börjat tagit steget mot större kunder. Idag får vi ofta även hjälpa till med affärsutvecklingsfrågor. Det är kul när kunderna ger oss det förtroendet.

Under åren har vi haft ett nära samarbete med NyföretagarCentrum, både lokalt och nationellt. Vi har även coachat flera UF-företag.

– Både jag och Marcus är entreprenörsmänniskor. Vi hjälper våra kunder att växa och drivs av att se att det vi gör verkligen gör nytta. Det är en spännande resa och vi är inte i närheten av slutet ännu!

 

Beegleton är en reklambyrå som hjälper sina kunder att växa tack vare konverterande hemsidor och inspirerande kampanjer på sociala medier.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Paragera lanserar ett nytt ledarutvcklingsprogram – Framtidens ledarskap

Vi lanserar nu Parageras nya ledarutvecklingsprogram ”Framtidens ledarskap”. Framtidens ledarskap är Parageras senaste ledarutvecklingsprogram som tar avstamp i de senaste...

Byrån mot diskriminering i Östergötland söker arbetsgivare till referensgrupp

Nu söker vi arbetsgivare som kan delta i en referensgrupp inom projektet Adab. Som del i projektets referensgrupp är du...

Cloudity och Hardis Group går samman för att stärka sin position i Europa

Cloudity är en Salesforce (#1 CRM) Summit Partner, med kontor i Sverige, Frankrike, Tyskland och Polen. Efter att ha genomfört...

Den bästa kommunikationen är den som blir av

Vill du lyfta hundra kilo i bänkpress eller springa milen på fyrtio minuter? Det viktigaste är inte exakt vilket träningsprogram...