Östsvenska Handelskammaren

Swed Handling förvärvar Kebelco och kompletterar verksamheten med livsmedelstillsatser

Swed Handling förstärker verksamheten genom förvärv av Kebelco. Ett bolag som säljer och distribuerar ingredienser till företag inom livsmedelsindustrin i Skandinavien. Förvärvet innebär att Swed Handling nu kommer kunna erbjuda både nya och gamla kunder ett bredare produktsortiment.

Att utveckla företaget inom livsmedelsbranschen har varit ett affärsmål under många år. Kebelco som säljer och distribuerar ingredienser till företag inom livsmedelsbranschen var därav ett perfekt komplement till Swed Handlings verksamhet.

– Livsmedelstillsatser är ett ben som saknats i vår verksamhet. Det har varit en långsiktig strategi från vår sida att komplettera med detta segment och när möjligheten dök upp var vi givetvis intresserade. Kebelco blir ett dotterbolag till oss och kommer drivas i samma anda som tidigare, säger Rickard Andersson, VD Swed Handling.

Två bolag med liknande värderingar

Swed Handling och Kebelco är båda familjeföretag med liknande värderingar. Serviceminded, snabba och flexibla är gemensamma faktorer för hur de vill att bolagen ska uppfattas.

Kebelco har länge varit kunder till Swed Handling och när det var dags för Kent Jansson, ägare av Kebelco, att pensionera sig var Swed Handling det självklara valet.

– Jag och Rickard har haft en dialog om detta under många år. Våra bolag passar bra ihop och kompletterar varandra, nu kommer vi med en fin och färdig pusselbit inom livsmedelsidan som passar utmärkt in i deras portfölj. Tillsammans blir vi en stor spelare inom livsmedelsbranschen.

Kent fortsätter:
– Att ingå i en större verksamhet med starka ägare känns väldigt tryggt och jag ser fram emot att vara en del av denna utvecklingsresa.

En möjlighet att erbjuda fler produkter

I och med förvärvet kommer Swed Handling kunna erbjuda sina och Kebelcos kunder ett bredare produktsortiment. Genom att ha allt samlat under ett och samma tak kommer företagen stå ännu starkare på marknaden. Rickard berättar att Swed Handling har en väl utbyggd logistik med egna turbilar och hoppas på sikt kunna hitta synergieffekter även där.

– Det ska bli jätteroligt att kombinera båda företagens styrkor. Jag ser verkligen fram emot detta samarbete och jag ska se till att göra det så bra som vi bara kan. Skynda långsamt och vara varsamma om både Kebelcos och Swed Handlings kunder är en viktig faktor.

Om Kebelco

Kebelco startades år 2000 av kollegorna Kent Jansson och Bengt Larsson i Göteborg. VD för bolaget är Kents son Nicklas Jansson. Det kommer han fortsätta vara när Swed Handling blir nya ägare. Kebelco säljer och distribuerar ingredienser och råvaror till livsmedelsindustrin i främst Sverige men har även kunder i Norge, Danmark och Finland. Deras strategiska områden omfattar mejeri, glass, konfektyr och hälsokost. Kebelco är en väletablerad distributör med ett stort spektrum av kunder, som Arla och Skånemejerier.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

martin

Sankt Kors anordnar vernissage

Sankt Kors brinner för att skapa värde för Linköpingsborna genom att främja konst och kultur. Därför öppnar vi våra dörrar...

Skarmavbild 2024 05 15 kl. 14.17.02

AI för styrelse och VD: Så utvecklar du ditt företag med AI

AI kommer att förändra världen för din organisation, oavsett om du verkar i privat eller offentlig sektor. För att din...

Artboard 1

Scale up your innovative company!

Right now, we're looking for innovative companies ready to take their next step towards scaling up and exporting beyond Europe....

Upplev det forsta 223 Minute Event22

Upplev det första ”3 Minute Event”

Välkommen till ett helt unikt och spännande showcase: 3 Minute Event!