Östsvenska Handelskammaren

Tillämpad AI temat för årets Innovation Day

Hur kan vi utnyttja AI för att arbeta effektivare och smartare? Och finns det fallgropar vi behöver se upp med? Det är några av frågorna som ska diskuteras under årets Innovation Day den 9 november, där temat är tillämpad AI.

AI påverkar redan i dag våra liv i stor utsträckning och mer kommer det att bli. Temat för årets Innovation Day den 9 november är ”Tillämpad AI” och det är en samling tunga namn som kommer att dela med sig av kunskap och erfarenheter inom området.

– Anders Ynnerman, professor inom vetenskaplig visualisering och programdirektör för WASP (Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program), inleder programmet med en allmän reflektion kring AI och möjligheterna med den nya tekniken, säger Fredrik Larsson, projektledare för East Sweden Innovation Week.

En av huvudtalarna under förmiddagens program är Amer Mohammed, digital AI-expert som bland annat ligger bakom rederibolaget Stena Lines storsatsning på AI och även har en bakgrund som Chief Digital Officer på Coop. Under rubriken ”Praktikanten som kan göra allt det tråkiga åt dig, gratis!” kommer han att tala om hur bolag kan effektivisera, automatisera och driva innovation med hjälp av AI.

Hanna Gerdes, människorättsjurist och författare är en annan av huvudtalarna, och hennes föredrag riktar in sig på frågan om inkludering och exkludering. Under rubriken ”När digitalisering blir diskriminering” kommer hon att tala om hur vi säkerställer att digitalisering och AI inte exkluderar människor. Kan AI till och med vara en del av lösningen för en större inkludering?

– Därutöver blir det en paneldiskussion om hur företag och organisationer jobbar med AI, säger Fredrik Larsson. Där deltar bland andra Anders Persson, CMIV, och Lena Klasén, Polisen/Linköpings universitet.

East Sweden Innovation Day arrangeras torsdagen den 9 november kl 9.00-13.00. Dagen hålls på engelska.

Anmälan till Innovation Day

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Sommarfest xlent 16maj

Sommarfest med XLENT och inspiration för en hållbar arbetskultur

Välkommen till årets Sommarfest hos oss på XLENT! Du kommer bli inspirerad till en mer hållbar arbetskultur av föreläsaren Andreas...

s3 logo2020 80percent

Utbildning: Forma bättre organisationer med Sociokrati 3.0

De flesta organisationer är byggda på samma sätt som vi har gjort de senaste 100 åren. Men moderna organisationer behöver...

Lopning 24 april

Träningsnätvärket med XLENT och Frida Södermark

Ta chansen att få handfasta tips och inspiration av ultralöperskan och löpcoachen Frida Södermark. Övningarna under passet är anpassade så...

NTD 2024

NVIDIA och Microsoft till Norrköping Tech Day den 21 maj

I en värld där förändringstakten accelererar minut för minut är det helt avgörande att ligga i framkant. Norrköping Tech Day...