Östsvenska Handelskammaren

UCS One Business hjälper dig med milersättningen 2024

Har du under 2024 använt din privata bil eller förmånsbil för resor i/till ditt arbete har du rätt till ersättning. Från och med förra året så bestämde sig Regeringen för att höja milersättningen i takt med allt högre omkostnader för bilägare. Vi på UCS One Business hjälper dig att komma underfund med vad som gäller för milersättningen 2024 och hur du skickar in rätt underlag för ersättning.

Vilka belopp gäller för milersättning 2024?

Redan förra året så blev det officiell med en rejäl höjning av ersättningen för resor med privat bil jämfört med tidigare år. Det blev en höjning med hela 6,50 kr/mil från 18,50 kr/mil till 25 kr/mil. Den höjningen gäller också för milersättning 2024. Tanken med denna höjning är att den ska täcka de allt dyrare omkostnaderna för ägande av bil. Det inkluderar bränslekostnader, slitage och försäkring av bilen.

Om du istället använder dig av förmånsbil så gäller andra belopp. Dessa belopp skiljer sig dock något mellan olika drivmedel, vilket resor med privat bil inte gör. Ersättningen för förmånsbil är:

  • Förmånsbil som inte är elbil: 12 kr/mil
  • Förmånsbil som är elbil: 9,50 kr/mil
  • Förmånsbil laddhybrid: 12 kr/mil

Vi hjälper dig skicka in rätt underlag för ersättning!

Det finns lite olika krav som du behöver uppfylla för att ha rätt till milersättning och ser lite olika ut beroende på vilken typ av bil du använder och vart du reser. Om du exempelvis reser i tjänsten så gäller andra regler jämfört med om du endast reser till din arbetsplats.

För att få stenkoll på vad som gäller för just dig och din rätt till milersättning kan du kontakta oss på UCS One Business. Vi hjälper dig att reda ut oklarheter och skicka in rätt underlag för ersättning.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Spela golf till reducerat pris på Ombergs Golf Resort

Ombergs Golf Resort är en av Sveriges mest populära året runt anläggningar för golf och konferens. Topp 3 i Sverige...

Välkommen på Castellums lunchseminarium om trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Hur utformar vi arbetsplatser där medarbetarna mår bra och presterar på topp? De senaste åren har arbetsplatsfrågor blivit en strategisk...

Beegleton tillsätter en Advisory Board som nästa steg i tillväxtresan

Efter 13 år tar Beegleton nu nästa steg i sin tillväxtresa genom inrättandet av en Advisory Board – en rådgivande...

Nya räntebeskedet – Så påverkar inflation och ränta ditt företag

Torsdag den 27 juni 2024 släpper Riksbanken sitt nya besked för Styrräntan. Var bland de första att få veta om...