Östsvenska Handelskammaren

Modell som delat loge med Petra Mede – välkommen till Handelskammaren Calle!

När ni nu tittar in på Kammarforum i Norrköping kommer ni mötas av härliga Calle Hansson. Calle är vikarie för föräldralediga Linnéa och kommer tillsammans med Zara göra allt för att du som besökare och konferensgäst ska få god service och verkligen trivas hos oss. Vem är Calle då? Det kan ni läsa i intervjun.

Vad var det som lockade med tjänsten som receptionist på Kammarforum?
Kombinationen mellan ett kontorsjobb och konferens/restaurangjobb lockade mig att söka tjänsten. Jag blev tipsad att söka tjänsten och hade hört gott om Handelskammaren.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter framöver?
Mina arbetsuppgifter är uppdelade i två olika områden. På konferensanläggningen Kammarforum handlar det om ta hand om våra gäster och se till så att alla ska känna sig välkomna och trivas hos oss.

Sen kommer jag också arbeta med att legalisera handelsdokument, så som ursprungscertifikat, EUR-1 och ATA-carneter.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete?
Innan jag sökte tjänsten hade jag inte några direkta förväntningar men jag såg fram emot att få arbeta på kontor. Jag har velat arbeta på kontor länge och nu när jag arbetat en månad tycker jag det är väldigt intressant, roligt och lärorikt att arbeta med handelsdokumenten.

Hur är ditt liv utanför arbetet?
Jag jobbar väldigt mycket. Förutom tjänsten på Kammarforum så jobbar jag på andra restauranger. Och så är jag modell också. Men när jag är ledig så tränar jag Thaiboxning och går på gym. Annars hänger jag med mina vänner, gärna över ett glas vin.

Så du är modell?
Ja, precis. Förra veckan var jag i Paris på ett jobb. Och nu har jag precis signat ett treårigt kontrakt med en agentur i New York.

Hur kom du in på det?
När jag var 15 år så plåtade jag och en kompis lite på skoj och så skickade vi in bilderna. Det ledde till att jag signade med min första agent när jag var 16. Så det är verkligen en tillfällighet att jag började modella. Men det är ett kul jobb där jag får resa runt och träffa många intressanta människor. Det blir en härlig kontrast med mina andra arbeten.

Det visste ni inte om mig:
Jag har delat loge med Petra Mede. Och även dansat med henne. Jag läste dans på gymnasiet och vi skulle ha en föreställning där Petra Mede var konferencier. Jag var ensam kille i klassen så därför fick jag dansa med Petra. Det var roligt.

[osh-header title=”Fakta Calle”]

calle_stor

Ålder: 25
Bor: Hos min kusin i en lägenhet i Norrköping
Familj: Två bröder, en syster samt föräldrar i Norrköping.
Yrkesbakgrund: Modell och restaurang

Relaterade #Nyheter

Sveriges flyghuvudstad gör steget ut i världen litet

Nyheter

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats nära Linköpings centrum. Många företag som gör affärer utanför landets gränser nyttjar den...

Exklusiv intervju: Innovation i fokus när Ebba Busch besökte Linköping

Nyheter

Innovation, konkurrenskraft och EU. Det var huvudämnena när energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch (KD) besökte Linköping en...

Handelskammarens egen minister

Nyheter

Statsrådet Johan Forssell (M) är den första svenska minister som ansvarar för både bistånds- och utrikeshandelsfrågorna. Det unika ligger inte...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Nyhet
Skeppningsnatverket tema infrastruktur

Sveriges flyghuvudstad gör steget ut i världen litet

Nyheter

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats nära Linköpings centrum. Många företag som gör affärer utanför landets gränser nyttjar den...

Nyhet
ebba2

Exklusiv intervju: Innovation i fokus när Ebba Busch besökte Linköping

Näringspolitik

Innovation, konkurrenskraft och EU. Det var huvudämnena när energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch (KD) besökte Linköping en...

Nyhet
Skeppningsnatverket tema infrastruktur

Sveriges flyghuvudstad gör steget ut i världen litet

Nyheter

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats nära Linköpings centrum. Många företag som gör affärer utanför landets gränser nyttjar den...

Nyhet
ebba2

Exklusiv intervju: Innovation i fokus när Ebba Busch besökte Linköping

Näringspolitik

Innovation, konkurrenskraft och EU. Det var huvudämnena när energi- och näringsminister samt vice statsminister Ebba Busch (KD) besökte Linköping en...

Nyhet
forssell

Handelskammarens egen minister

Nyheter

Statsrådet Johan Forssell (M) är den första svenska minister som ansvarar för både bistånds- och utrikeshandelsfrågorna. Det unika ligger inte...