Östsvenska Handelskammaren

Ostlänken är framtiden för Trygghetspartner

Trygghetspartner är nya medlemmar i Östsvenska Handelskammaren och ser East Sweden Infra Cluster som ett viktigt nätverk.

–  Framförallt blev vi medlemmar på grund av bygget av Ostlänken. Jag vill utöka mitt kontaktnät och samtidigt få inblick i hur det funkar i så stora projekt som Ostlänken, säger ägare Marcus Ericsson.

Han driver ett litet men framgångsrikt företag inom säkerhet och brandskydd. Idag är de två fastanställda men tanken är att de snart ska bli tre. Kunderna är främst medelstora företag , många i byggbranschen. De har utbildningar inom brandskydd och första hjälpen, säljer och underhåller brandskydd och utbildar i så kallade ”heta arbeten”.

Lätt har det inte alltid varit. När Marcus Ericsson startade företaget 2010 fick han sova på sin båt.

– Det var svårt att tjäna pengar i början, säger han. Jag hade en liten segelbåt och fick en fix ide om att jag kunde bo på båten. Så jag sa upp lägenheten. Jag hade bara mig själv att bekymra mig om då. Många sa att det alltid är fem hundår när man startar eget och med facit i hand var det sex hundår.

Marcus Ericsson och kollegan Peter Selmosson är båda utbildade brandmän. Men för Marcus lockade det mer att driva eget än att jobba som brandman.

– Jag hade inga erfarenheter av företagande egentligen. Ingen i familjen hade drivit företag så det var trögt i början. Jag umgicks inte med entreprenörer men det började gå bra när jag fattade vad nätverk är. Jag hade inte förstått att så mycket handlade om kontakter och relationer.

Är det stor konkurrens i er bransch?

– Ja, och det blir mer och mer. Men det finns faktiskt gott om kunder. Men vill man växa får man stångas lite. Sedan gör inte alla konkurrerande företag exakt samma sak. Vi vill i framtiden finnas på fler orter för att kunna vinna fler upphandlingar. Vi vill bredda oss och våra utbildningar inom säkerhet.

Kollegan Peter Selmosson är idag den som håller i utbildningar i första hjälpen och brandskydd. Marcus Ericsson märkte efter ett tag att han själv måste hålla sig till utveckling och jobba mer framåt om företaget ska växa. Och det har varit ett bra upplägg. De har nu kunnat flytta in i större lokaler, 160 kvadrat, där de kan ta emot kunderna på ett bättre sätt.

Något som ger mer uppdrag på senaste tiden är efterfrågan av kurser på andra språk än svenska.

– Det senaste året är det minst någon firma om året som vill det. Främst företag i byggbranschen. Det är inte längre ett nödvändigt ont för många företag att utbilda sina anställda i brandskydd utan man har en större förståelse för varför det är viktig.

I höst tänker kollegorna gå på någon av East Sweden Infra Clusters event för att få större inblick i Ostlänken-bygget som drar igång nu. Marcus Ericsson menar att han redan ser affärsmässiga effekter av Ostlänken lite här och var. Deras egna flytt hade troligtvis inte skett utan Ostlänken i sikte.

– Att vi flyttade till den här lokalen och personer fick jobb för att komma hit och renovera, det är ju också en effekt av Ostlänken. Man känner av framtidstron och att det satsas i stan. Bygget av stadsdelen Inre hamnen kan man också se som en effekt av Ostlänken.

Utbildning för de som jobbar i ”heta arbeten”.

 

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

18 januari, 2023

Möt Sara Wimmercranz – en av Sveriges mäktigase techinvesterare

Exklusivt för dig på 100-listan! Inled det nya året med att ta del av Saras...

19 april, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...

Nyhet

Regional aktör på internationell arena 

Krönikor

Under den senaste månaden har jag haft förmånen att besöka tre av Europas huvudstäder utöver vårt eget Stockholm: Bryssel, Berlin...