Östsvenska Handelskammaren

Pema breddar sig

’- Vi vill vara top of mind när företag ska rekrytera tjänstemän i region Östergötland, säger Martin Fredriksson som är affärsområdeschef på Pema People. Pema har hela tiden breddat sin portfölj och nu med inriktning mot tjänstemän. Dels för att sprida riskerna men också för att vara leverantör med en bred och attraktiv portfölj.

Pema har idag ett 30-tal anställda på kontoret i Norrköping och över 700 som är tillsvidareanställda eller timanställda inom bemanning på bland annat verkstad, lager, industri och bygg. Pema är en av Norrköpings största arbetsgivare men nu vill företaget också bredda sig för att jobba mer med rekrytering och konsultuthyrning.

Martin Fredriksson är relativt ny på Pema People och jobbar med att stärka företagets varumärke inom just rekrytering av tjänstemän. Tidigare har han arbetat i Stockholm och senast för Wise Professionals. Han har god erfarenhet från branschen och tycker att rekrytering är spännande då det kan innehålla väldigt mycket. Allt från att jobba med företagets varumärke, employer branding och attraktion med mera.

Det är arbetstagarens marknad idag vilket ställer allt högre krav på arbetsgivarna och cheferna i en organisation.

– Jag tror att många företag kommer få stor nytta av att jobba mer med employer branding och att bygga ett starkt varumärke. Det är viktigt idag att stå för något, att positionera sig och våga hitta sin nisch. Kan du dessutom kommunicera detta så har du kommit långt. Företag som inte jobbar specifikt med dessa frågor har svårt att attrahera duktiga människor. Många förknippar employer branding med att kommunicera för potentiella anställda hur fantastisk arbetsgivare man är men det är fel! Få folk att uppleva ditt varumärke istället.

För många som söker jobb idag är det viktigt att kunna stå för den arbetsgivare man har.

– Idag söker sig allt fler personer till ett specifikt företag. Det kan vara att dess produkt eller tjänst är någon man står för eller att företaget har en erkänt god kultur. Eller för att företaget har ett stort engagemang inom välgörenhet. Många dras också till en organisation som är platt och utan större hierarkier.

Det är viktigt att företag inte blir rädda för det här och känner att man inte vågar göra nått. Alla företag har sin unikitet, paketera och kommunicera det!

Pema använder olika kanaler för att hitta kompetens och nätverka.

– Linkedin är en rekryterares bästa verktyg för att hitta personer. Syns man inte så finns man inte är ett klassiskt uttryck som skapar lite ångest men är sant. På Linkedin är det enkelt att exponera sin arbetslivserfarenhet och kompetens. För oss som letar efter personer med specifik kompetens ibland så är Linkedin som en öppen CV-databas. Man ska absolut se till att uppdatera sin profil på Linkedin och fylla på med sina kunskaper.

Pema är på rätt väg när vi sprider content i sociala medier och får personer att tycka att vi är en intressant arbetsgivare, känslan ska vara att man vill ”hänga med oss”. Vi besöker också många av handelskammarens event för att träffa intressanta människor och företag.

Just nu har Pema ett 30 tal rekryteringsuppdrag igång och på deras sajt kan man se samtliga. Det rör sig exempelvis om företag som söker vd, marknadschef eller säljare.

När Martin Fredriksson idag får i uppdrag att rekrytera en marknadschef åt ett företag uppmuntrar han dem att jobba med sin paketering.

– Det är allt från vad man kommunicerar i skrift och rörligt media till hur man delar och exponerar det. Det är tråkigt att läsa en arbetsbeskrivning, skriv istället i annonsen vad den anställde kan få hos er som den inte kan få hos någon annan. Paketera just det erbjudande ni har. Alla medelstora till stora bolag har en marknadschef så varför ska man vilja jobba hos just er. Visa att ni är intresserade och öppna för nya individer i er organisation. Förändring berikar.

 

Martin Fredriksson

Om Pema:

Pema består av två varumärken. Pema Partner – arenaskötsel, fastigheter -och trädgårdsskötsel och Pema People som är ett av Sveriges större bemanningsföretag med olika affärsområden.

Stadiumlagret är största kunden med över 200 anställda.

Pema ägs av Magnus Andersson, Mickael Gozzi, och ägarbolaget Varanne som Ulf Eklöf är huvudägare i.

Pema har 1200 anställda i Sverige.

I Norrköping 700 anställda inklusive timanställda.

En av Norrköpings allra största privata arbetsgivare.

 

[skribent medarbetare=”Ulrika Andåker”]

Relaterade #Nyheter

Omställningen tar för lång tid

Nyheter

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Trade Compliance - vad är det och varför är det viktigt?

Nyheter

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Nyhet

Yttrande angående järnvägsplanen för Ostlänken, delen Loddby-Klinga

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande yttrande ang samråd Loddby-Klinga, TRV 2017/64849.

26 maj, 2023

Spaning på Kammaren

Välkommen till trevliga Spaning på Kammaren i Norrköping. Nätverkande med fokus på framtiden tillsammans med...

3 april, 2023

Hur många hattar har du? 

Vill du få i gång styrelsearbetet i ditt företag alternativt vill få ut mer av...

Nyhet

Yttrande angående järnvägsplanen för Ostlänken, delen Loddby-Klinga

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande yttrande ang samråd Loddby-Klinga, TRV 2017/64849.

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...