Östsvenska Handelskammaren

Säg hej till Nina! Vår nya praktikant!

Välkommen säger vi till Nina Sköld, färdigutbildad statsvetare, som under våren kommer praktisera på Handelskammaren. Vem är Nina då? Svaren får ni i den här intervjun.

Beskriv dig själv med tre ord
Humoristisk, eftertänksam och empatisk.

Vad lockade dig till Handelskammaren?
Handelskammaren gör ett otroligt viktigt arbete för regionen och ju mer tid jag spenderar här ju mer förstår jag att detta verkligen stämmer. Jag är intresserad av frågor som behandlar näringsliv, politik och PR/opinionsbildning, därför kändes Handelskammaren helt rätt. Jag har också ett stort intresse för jämställdhetsfrågor därför är det jättekul att få sätta sig in i arbetet med 100-listan. Jag uppfattade Handelskammaren som en intressant praktikplats där jag kan få en inblick i och delta i arbetsuppgifter som intresserar mig och som jag vill lära mig mer om.

Vad har du för förväntningar på din praktik?
Att befinna sig på en arbetsplats är något helt annat än att studera, jag hoppas därför på att få lära mig mer om PR i praktiken och hur HK arbetar med opinionsbildning och främjande av företagsklimatet i regionen.

Vad ska du göra under din praktik?
Delta i event och olika spännande möten, sammanställa lista med kontaktpersoner för handelsdokument, ta fram CSR-policy, uppdatera registreringsbevis för kårhusfonden, arbeta med 100-listans hemsida. Jag kommer att arbeta med Anna Axelsson främst så jag kommer få vara med henne på möten och events.

Drömjobb i framtiden?
Jag skulle vilka jobba med projekt som stödjer och utvecklar kvinnors företagande i utvecklingsländer. Det är inte ”bara” en jämställdhetsfråga utan kvinnliga entreprenörer bidrar bevisligen till ökat välstånd i dessa områden genom högre grad av återinvestering i lokalsamhället osv. Det vore ett drömjobb att få arbeta med och att lobba för ett sådant projekt/organisation.

Vad gör du på fritiden?
Jag tycker det är kul att gå på utställningar av olika slag, gillar allt från National Museum, Flygvapenmuseet och Arbetets Museum här i Norrköping.  Jag har också häst två gånger i veckan. Jag rider två gånger i veckan. Praktiskt taget har jag bott i stallet sedan jag var liten, så det är kul att fortfarande få en ”liten dos” per vecka. Annars läser jag gärna skönlitteratur och biografier eller träffar vänner och familj. Går också gärna på teater om något intressant visas.

Det här visste ni inte om mig?
Var fast besluten om att jag skulle bli skådespelare från sex års ålder till ungefär 23. Då drabbade mig viss självinsikt. Hann dock plugga ett år på teaterlinje, något som var bland det bästa jag gjort. Lärde mig massor och hade riktigt kul!

[osh-header title=”Fakta Nina”]

Ålder: 35
Bor: Norrköping
Studerar: Är färdig Statsvetare med en fil. kand i Statsvetenskap

Relaterade #Nyheter

Omställningen tar för lång tid

Nyheter

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Trade Compliance - vad är det och varför är det viktigt?

Nyheter

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

26 maj, 2023

Spaning på Kammaren

Välkommen till trevliga Spaning på Kammaren i Norrköping. Nätverkande med fokus på framtiden tillsammans med...

3 april, 2023

Hur många hattar har du? 

Vill du få i gång styrelsearbetet i ditt företag alternativt vill få ut mer av...

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Nyhet

Trade Compliance – vad är det och varför är det viktigt?

Internationell handel

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...