Östsvenska Handelskammaren

Skarpa spaningar och härligt mingel när Kammarforum firade 10 år!

Allt från nostalgi och glada minnen till hoppfulla visioner framfördes på scenen när Spaning på Kammaren gled över i jubileumsfirande av Handelskammarens lokaler i Norrköping.

– Här på Handelskammaren arbetar vi med driv, hjärta och skärpa. En dag som denna kommer detta verkligen att märkas, med hjärtat främst, sa vd Simon Helmér när han hälsade 60-talet medlemmar, samarbetspartners och gäster välkomna till Kammarforum.

10-årsdagen för Handelskammarens lounge och konferensrum inföll egentligen under 2021, men på grund av pandemin sköts firandet upp. Jubileet inleddes av en numera traditionell Spaning på Kammaren.

– Vi brukar inte ha tema på spaningarna, men idag tillåter vi att Norrköping går som en röd tråd genom programmet, inledde Maria Björk Hummelgren, näringspolitisk chef på Östsvenska Handelskammaren.

Plats på scenen tog Joakim Ljungqvist, ny näringslivsdirektör i Norrköping och som arbetat mycket med platsmarknadsföring i både Linköping och Motala. Det var också temat för hans spaning. Städer och kommuner har blivit mycket mer medvetna och professionella i sin marknadsföring, och syftet med densamma kan skifta från plats till plats. Det handlar både om investeringar, talangattraktion och besöksnäring.

– Mod och framtidstro, var inte så ängsliga. Och framför allt; vi gör det tillsammans näringsliv, föreningar och kommunen, avslutade Joakim sin spaning.

LÄS MER: Skarp premiär av Spaning på Kammaren i LINK Business Center

Lina Skandevall, moderator, föreläsare, krönikör och årets vårtalare i Norrköping, talade sig varm för sin stad Norrköping – om tio år. Drönare trafikerar flygplatsen, ett framgångsrikt hotell drivs på Strömsholmen och matodlingar som trängs på hustaken i city, var några visioner i Linas spaning.

Avslutningsvis spanade Olle Tholén, producent och medgrundare av Crazy Pictures om hur det lilla kommer att bli det stora. I sin nya långfilm UFO Sweden är det inte händelserna på himlavalvet som är lockelsen, utan de i en källarlokal i Norrköping. Från det storslagna, bekanta – och uttjatade – till det småskaliga, nydanande, spådde Olle utvecklingen både på filmduken och IRL.

Medlemmarna som trodde på idén om mötesplats

När applåderna efter spanarnas insatser tystnat levererades ett decenniums minneskavalkad ledd av Simon Helmér och eventchef Annika Bornström, som anställdes just för att sjösätta verksamheten på Kammarforum. De tidigare vd:arna Thomas Sjölander och Jonas Sjöbom blickade tillbaka på hur satsningen tog sin form, och Handelskammaren flyttade från sina svårtillgängliga lokaler på Nya Rådstugugatan till de öppna ytorna på Holmentorget.

– Det var tre trappor upp, mitt emot familjerådgivningen, minns Thomas. Och hissen hade en tung järngrind.

LÄS MER: Se bildspel från när talman Andreas Norlén spanade tillsammans med Johanna Palmér och Christine Karmfalk

Eon och Lundbergs Fastigheter var två tidiga partners som trodde på idén. Björn Persson och Lisa Lundh fanns på plats och delade med sig om minnen av tiden som gått. Det inspirerade flera gäster som spontant berättade om spännande möten och händelser de varit med om på Kammarforum.

– Nu ser vi fram emot att skapa nya minnen, fler kunskapshöjande seminarier, nätverkande och goda förutsättningar för fler affärer! avslutade Annika.

Klicka nedan för att se fler bilder från fredagens spaning och firande:

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 januari, 2023

Från förvirrande siffror till framgång

Seminariet kommer att täcka grunderna i hur man praktiskt kan jobba datadrivet, och visa vägkartan...

24 januari, 2023

Nätverksträff med Shipping-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som arbetar med internationell handel!

8 februari, 2023

Strategisk tullhantering

Välkommen till en heldagsutbildning där du lär dig grunderna för en snabb och kostnadseffektiv tullhantering...

Nyhet
Gruppbild på kursdeltagare under en av styrelseutbildningarna hos Östsvenska Handelskammaren 2022

Kursdeltagarna: så bra var årets styrelseutbildningar

Styrelseutbildning

Totalt har sju styrelseutbildningar genomförts på tre olika orter under det gångna året. Men vad tyckte kursdeltagarna egentligen om utbildningen?...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...