Östsvenska Handelskammaren

Storbolagsgruppen som krokar arm

 

Storbolagsgruppen Vision East Sweden träffades i dagarna för årets sista styrgruppsmöte, och rundvandring, på Toyota Material Handling i Mjölby. Företaget är med sina drygt 2000 anställda regionens tredje största privata arbetsgivare och leds av visionen att skapa enastående effektiv materialhantering för sina kunder.  

Vision East Sweden startade 2014 som en kraftsamling i näringslivet och en stark röst i viktiga framtidsfrågor. Idag ingår drygt 20-talet av regionens tyngsta och mest engagerade företag. Gruppen vill vara en tydlig diskussionspart till det offentliga i frågor om regionens framtid, hur vi ska marknadsföra oss och hur vi ska bli än mer attraktiva för företag, investerare, besökare och inflyttare.

– Regionen är viktig för oss, säger Mikael Hellman, regionchef på Danske bank. Vi är en stor arbetsgivare med 500 anställda här. Det är en tillväxtregion och vi vill vara med och bidra med det vi kan. Det är också ett spännande nätverk för oss.

Under 2018 lanserade Vision East Sweden ett visionsprogram med för näringslivet 5 viktiga punkter för att förflytta vår region mot framtiden:

Öka regionens attraktivitet, ett företagsklimat som toppar listorna, öka regionens attraktivitet, öka samarbetet över kommungränserna,  fler som kan och vill jobba i vår region.

Visionsprogrammet konkretiserades i att antal filmklipp, politiska debatter och debattartiklar intagna i regionala tidningar.

Bland andra besökte Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson Kammarforum och deltog i debatten ”fler ska bidra”, en debatt om kompetensförsörjning med inbjudna gäster.

Flertalet av företagen bakom Vision East Sweden deltog också på en studie- och inspirationsresa till Silicon Valley och San Francisco i oktober. Under en vecka besökte man tillsammans ett stort antal av områdets mest spännande tech-hubbar, bland andra Google, Spotify, Volvo och Stanford University.  Läs gärna Johanna Palmérs krönika från besöket. Hösten 2019 planerar Vision East Sweden att göra ytterligare en resa till Silicon Valley, samt en resa till viktiga tech-hubbar i Kina.

Länsförsäkringar Östgöta har varit en del av Vision East Sweden sedan starten,  men Stefan Nyrinder är som nytillträdd vd med för första gången.

– Generellt behöver vi möta regionens utmaningar och möjligheter tillsammans. Vi är ett stort företag i Östergötland och vi har en stor skyldighet att stärka förutsättningarna för regionen. Gör man det ihop med en blandning av bolag från olika branscher så ger det bra förutsättningar, säger Stefan Nyrinder.

 

Dessa företag ingår i VES-gruppen:

 

 

 

Det här är VES:

 Östergötland och Sörmland kraftsamlar tillsammans med Handelskammaren i satsningen Vision East Sweden. En god grund har lagts i varumärket East Sweden. Nu vill initiativtagarna ta nästa steg i arbetet för att bli en av Sveriges mest intressanta tillväxtregioner.

Vision East Sweden är en tillväxtinriktad framtidssatsning där regionens tyngsta och mest engagerade företag gått samman. Gruppen vill kraftsamla för att bli en positiv med och motpart till det offentliga i frågor om regionens framtid, hur vi ska marknadsföra oss och hur vi ska bli än mer attraktiva för företag, investerare, besökare och inflyttare.

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

18 januari, 2023

Möt Sara Wimmercranz – en av Sveriges mäktigase techinvesterare

Exklusivt för dig på 100-listan! Inled det nya året med att ta del av Saras...

19 april, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...

Nyhet

Regional aktör på internationell arena 

Krönikor

Under den senaste månaden har jag haft förmånen att besöka tre av Europas huvudstäder utöver vårt eget Stockholm: Bryssel, Berlin...