Följ oss på sociala medier

Uppskattad utbildning kommer tillbaka

Artikeln publicerades 6 februari, 2019

Rollen som styrelseordförande är ingen enkel uppgift.

Därför valde Östsvenska Handelskammaren  att tillsammans med StyrelseAkademien Östsverige erbjuda en utbildning med fokus just på ordföranderollen där styrelseordföranden kan utvecklas – kunskapsmässigt och genom att bredda sitt nätverk.

– Efter ett par år som styrelseordförande sökte jag fördjupning kring just ordföranderollen, säger Ann Holmlid som är biträdande universitetsdirektör vid Linköpings universitet och styrelseordförande i Kårservice AB. Jag har tidigare gått Diplomkurs i styrelsearbete och tänkte först att det skulle ”räcka”. Men ordföranderollen är komplex eftersom det kräver att man hanterar och balanserar många perspektiv och intressen. Jag behövde helt enkelt en duvning i rollkoll och verktyg för hur styrelsearbetet kan utvecklas, säger hon.

Utbildningen genomfördes hösten 2018 men återkommer 21 maj 2019 med en ny grupp engagerade deltagare från regionen.

– Jag har varit på många utbildningar i Stockholm men på den här utbildningen var det roligt och gav mycket att man fick träffa många lokala styrelseordföranden. säger Jan Nystedt som är styrelseledamot i Biototal och Agricam och gått utbildningen under hösten.

Utbildningen som är över en heldag riktar sig till personer som jobbar i små eller medelstora bolag, är nya som ordföranden eller har större erfarenhet men behöver tänka i nya banor och få nya insikter.Det kan vara såväl i privata som i publika aktiebolag.

– Människorna gör verkligen den här kursen. Alla är i en liknande situation och vi ger varandra bredare erfarenhet. Att vara ordförande för en styrelse är ett tema man aldrig blir fullärd på, säger Jan Nystedt.

Ann Holmlid tycker också att det var mycket givande att träffa andra personer från regionen i liknande sits.

– Utbildningen gav mig än mer respekt för uppgiften att leda en aktiebolagsstyrelse men också en känsla av hanterbarhet. Och så fick jag inspiration från de andra deltagarna. Det var lyxigt att få möjlighet till samtal och reflektion med personer som har erfarenheter från bolag som befinner sig i andra branscher och utvecklingsfaser, säger Ann Holmlid.

Utbildningen 21 maj leds av Torsten Örtengren som för närvarande är styrelseordförande i PR Vård Holding AB, ClubOnWeb Community Sweden AB och The Real Group AB samt har haft ett antal andra styrelseuppdrag som ordförande och ledamot.

 

Vill du också gå ordförandeutbildningen hos oss på Handelskammaren?

Här kan du läsa mer och anmäla dig.

 

För mer information

Anna Axelsson

Verksamhetschef

Tel: 011-285038

 

Skribent

Ulrika Andåker

Kommunikatör

Tel: 011-496 45 74

 

Dela

Nyhetsflöde

Till fler nyheter