Östsvenska Handelskammaren

Välkommen Alexander Widén

Välkommen säger vi till Alexander Widén som under hösten kommer stärka Handelskammaren. Alexander studerar vid affärsjuridiska programmet på Linköpings universitet. Vem är Alexander då? Svaren får ni i den här intervjun.

Beskriv dig själv med tre ord.
Jag är glad, driven och envis.

Vad lockade dig att göra din praktik på Handelskammaren?
Det som lockade mig till Handelskammaren var framförallt bredden. Handelskammaren är en organisation som är engagerad, aktiv och gör ett stort påverkansarbete i många viktiga frågor – frågor som jag själv tycker är viktiga. Såklart är det ett ställe jag vill göra praktik på!

Vad har du för förväntningar på din praktik?
Mina förväntningar är framförallt att lära mig mer om Handelskammarens arbete och hur de arbetar. Jag förväntar mig även att ha en riktigt rolig och lärorik termin, som ger mig inspiration och ännu mer motivation att fortsätta min master.

Vad ska du göra under din praktik?
Jag kommer främst hänga med Anna Axelsson i Linköping och följa med henne i hennes jobbvardag, som är en väldigt varierande och spännande vardag! Mina andra uppgifter kommer vara att utföra flera undersökningar, utredningar och bistå Handelskammarens anställda med all den hjälp jag kan erbjuda!

Drömjobb i framtiden?
Jag vill jobba med internationell handelsrätt och gärna jobba mot Europa.

Vad gör du på fritiden?
På min fritid umgås jag gärna med vänner och familj, tränar eller reser. Jag är även föreningsaktiv i en internationell förening för juriststudenter, vilket är en stor del av min fritid.

Det här visste ni inte om mig?
Ett riktigt Game of Thrones fan!

Fakta Alex:

Ålder: 22 år
Bor: Linköping
Studerar: Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, Linköpings Universitet.

Relaterade #Nyheter

Omställningen tar för lång tid

Nyheter

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Trade Compliance - vad är det och varför är det viktigt?

Nyheter

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Nyhet

Yttrande angående järnvägsplanen för Ostlänken, delen Loddby-Klinga

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande yttrande ang samråd Loddby-Klinga, TRV 2017/64849.

26 maj, 2023

Spaning på Kammaren

Välkommen till trevliga Spaning på Kammaren i Norrköping. Nätverkande med fokus på framtiden tillsammans med...

3 april, 2023

Hur många hattar har du? 

Vill du få i gång styrelsearbetet i ditt företag alternativt vill få ut mer av...

Nyhet

Yttrande angående järnvägsplanen för Ostlänken, delen Loddby-Klinga

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande yttrande ang samråd Loddby-Klinga, TRV 2017/64849.

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...