Östsvenska Handelskammaren

Vi firar 10 år på Kammarforum!

För 10 år sedan öppnade Östsvenska Handelskammaren upp dörrarna till Kammarforum – Sveriges första dessutom. Det har varit 10 år fyllda med föreläsningar, nätverk, festligheter, konferenser, affärer och en mängd andra evenemang. Vi tar en titt i backspegeln men blickar även framåt tillsammans med Handelskammarens Annika Bornström.

I december 2010 flyttade Östsvenska Handelskammaren från en pampig våning vid tyska Torget, in i Bomullsfabrikens gamla lokaler på Dalsgatan. Visionen var då att öka affärsnyttan för de östsvenska medlemsföretagen och öppna en helt ny mötesplats där Handelskammarens medlemmar kunde mötas och utveckla sina affärer. Den 15 februari 2011 var det en storslagen invigning!

– Man ville skapa en modern nätverksplats för näringslivet av näringslivet. Vi var dessutom den första Handelskammare som öppnade en mötesplats för medlemmarna, och sedan har andra handelskammare hakat på, säger Annika Bornström, verksamhetschef event och Kammarforum.

Invigning av Kammarforum 15 februari 2011.

Kammarforum initierades tillsammans med ett antal partnerföretag som var med och stöttade från allra första början. Däribland Advokatfirman Delphi, Coor Management Group, E.ON, Grant Thornton, Gullbergs, IdentX, dåvarande Industrikompetens, IUC Öst, Kinnarps, Lundbergs, Lundgrens El, Marknadsbolaget, NTM, Office, PWC, Visuell Partner och dåvarande Östgöta Brandstodsbolag.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla partnerföretagen som var med och bidrog till vår mötesplats. Ett tack också till Kinnarps som löste inredningen och som än idag, 10 år senare, fortfarande känns både tidlös och modern. Tack vare ett bra samarbete fick vi fram den varma känslan som var vår grundtanke. Vi ville skapa en varm och välkomnande atmosfär – hemmakänsla men ändå business, säger Annika.

Under 10 år på Kammarforum har alla möjliga slags evenemang hunnits med, både lokala och internationella. Det har varit alltifrån minimässor, middagar, afternoon tea, seminarier med kända föreläsare, businessforum och till och med en 70-årsfest berättar Annika.

– Innan vi ens hade möbler i loungen och hunnit ta bort pappret från golvet så fick vi vår första bokningsförfrågan. Det var Skill som ville komma på en fördrink innan deras julmiddag. Det sa vi såklart ja till! För oss har det alltid varit viktigt med flexibilitet och gästfrihet, säger Annika.  

Idag är Kammarforum fortfarande en levande mötesplats och visionen man hade för 10 år sedan har infriats. 

– Det har varit fantastiska år och jag vill passa på att tacka alla våra medlemmar som har varit med och bidragit till vår mötesplats!

– Men även om fokus just nu ligger på digitala träffar och event så hoppas vi att vi så småningom kan återgå till att ses igen. Jag hade mer än gärna bjudit in till ett mingel med bubbel för att fira vårt jubileum, säger Annika och ler stort.  

I planerna framåt ligger öppnandet av en ny mötesplats för näringslivet i Linköping, LINK Business Center. Där är siktet inställt på att fånga samma känsla som på Kammarforum i Norrköping – varmt och välkomnande. I december öppnar mötesplatsen där.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda två fantastiska mötesplatser och möjligheten att få skapa ännu mer medlemsnytta, avslutar Annika.

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

18 januari, 2023

Möt Sara Wimmercranz – en av Sveriges mäktigase techinvesterare

Exklusivt för dig på 100-listan! Inled det nya året med att ta del av Saras...

19 april, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...

Nyhet

Regional aktör på internationell arena 

Krönikor

Under den senaste månaden har jag haft förmånen att besöka tre av Europas huvudstäder utöver vårt eget Stockholm: Bryssel, Berlin...