Östsvenska Handelskammaren

”Vi tror att synen på hälsa har förändrats långsiktigt i och med pandemin”

Kunskapsföretaget Holistic har ökat sin försäljning av kosttillskott och företaget har siktet inställt på en vår fylld av spännande aktiviteter. Marknadschefen Anna Fransson delar med sig av trendspaning och företagets nya satsningar.

När Holistic startades 2002 av Bertil Wosk var målet att sprida kunskap om hälsa via föredrag och kurser. Bertils önskan var att hjälpa människor bli friskare och samtidigt mer medvetna. Kort därefter väcktes frågan om kurserna kanske kunde kompletteras med rena kosttillskott. Och så blev det. Idag utgör kunskapsspridning fortfarande en stor del av verksamheten som har ett eget utbildningsteam och även en podd på ämnet – ”Hälsa kommer inifrån”. Därtill har företaget över 140 produkter i sortimentet och egen produktutveckling.

– Vi vill skapa möjligheter för människor att ta hand om sin hälsa på bästa sätt, säger Anna Fransson, marknadschef.

Uppsving för branschen när hälsa är i fokus
För Holistic har det gångna året varit både utvecklande och utmanande där de liksom många andra företagare har varit tvungna att anpassa sin verksamhet till en helt ny verklighet. Men Anna förklarar också att det finns en del ljusglimtar att ta med sig från året.

– En positiv effekt för oss och hela vår bransch är att hälsa har fått ett mycket större fokus i människors liv. Många har blivit väldigt medvetna om hur stress, kost, miljöfaktorer och annat påverkar vårt immunsystem och vår hälsa i stort. Man är helt enkelt mån om att ta hand om sig själv och varandra, vilket så klart är jättebra!

– Vi tror att synen på hälsa har förändrats långsiktigt i och med pandemin.

Den ökade medvetenheten för hälsa har bidragit till ökad försäljning av kosttillskott och så kallade ’’superfoods’’, och Anna berättar att de kan se en tydlig utvecklingstrend från mars förra året.

– Det har varit, och är fortsatt, stort fokus på att stärka immunsystemet. Immunsystem och hälsa har under året varit några av de mest googlade orden och produkter som C-vitamin och zink är det många som har fått upp ögonen för. Den senaste tiden har det skrivits mycket om D-vitamin i media vilket vi ser påverkar efterfrågan.

Fartfylld vår väntar för Holistic
Det blir en fullspäckad vår för Holistic med lanseringar, produktreleaser och ny vd. I april får företaget en helt ny look när den nya grafiska profilen ska presenteras. Därtill ska även en ny IT-plattform införas för att bättre kunna bemöta den digitala utvecklingen.

– Den nya grafiska profilen är ett roligt men omfattande projekt som vi har jobbat med i flera år. Det är en stor apparat då det omfattar alla våra plattformar och sortiment, berättar Anna.

Under våren kommer även flertalet nya produkter att lanseras inom området mage – vilken Anna klargör är fundamentalt för hälsa och immunsystem.

– I vår kommer vi också satsa på att nå ut till nya målgrupper och rikta in oss på sportprodukter där vi ser en ökad efterfrågan bland atleter och idrottare, säger Anna.

Dessutom välkomnar Holistic företagets nya vd, Igor Lishajko, i mars.

I arbetet med visionen om just en friskare och mer kärleksfull värld är även medarbetarnas hälsa och mående centralt för företaget – något som märks tydligt i allt från investeringar och inredningsval till konceptet People & Culture. 

– Medarbetarnas hälsa och mående är något av det viktigaste för oss. Vi har en strävan efter att bli Sveriges bästa arbetsplats.

– En betydelsefull funktion hos oss är People & Culture vars uppdrag är att arbeta med person- och teambaserad utveckling av hela organisationen och våra medarbetare. Vi arbetar exempelvis med aktivt lyssnande, kommunikation och konfliktstilar och målstyrning. Uppdraget för People & Culture har även fokus på att vår starka värdegrund Kärlek, Sanning, Ansvar går från hyllade värden till värden i praktiken och blir en integrerad del av kulturen på Holistic. Det är viktigt för oss.

Från huvudkontoret i Norrköping där företaget har satsat mycket på sin arbetsmiljö med bland annat naturmaterial, tysta rum och egen yogasal.

I planen framåt för 2021 ligger stor vikt på hållbarhet för Holistic – något som genomsyrar hela verksamheten.

– Förutom lanseringen av en ny grafisk profil, spännande produktlanseringar och ett mer digitalt arbetssätt så ligger vårt fokus på hållbarhet, för både medarbetare, organisation och planet.

– Arbetet framåt handlar också mycket om kommunikation och teamwork, och där ser vi att vi har utvecklats under 2020. Våra medarbetare har tagit ett enormt stort ansvar vilket varit avgörande för att det faktiskt fungerat så bra under pandemin. Planen för 2021 är att fortsätta detta fina arbete för att utvecklas tillsammans, avslutar Anna.

Relaterade #Medlemsintervjuer

Från 2 till 40 anställda: ”Ofantligt många skriker efter laddstationer”

Medlemsintervjuer

Här kan vi snacka om rätt i tiden. Att driva företag som levererar helhetslösningar inom elbilsladdning 2022. Opigo i Norrköping...

Höga bränslepriser påverkar medlemsföretag

Medlemsintervjuer

Sedan Ryssland invaderade Ukraina har bränslepriserna rusat uppåt – från en redan historiskt hög nivå. Handelskammarens talesperson i infrastrukturfrågor och...

100-listans nya silverpartner: ED Gruppen!

Medlemsintervjuer

Möt 100-listans nya silverpartner, ED Gruppen, de är byggkoncernen med visionen om hållbara samhällen. Med sina 200 anställda och fyra...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 januari, 2023

Från förvirrande siffror till framgång

Seminariet kommer att täcka grunderna i hur man praktiskt kan jobba datadrivet, och visa vägkartan...

24 januari, 2023

Nätverksträff med Shipping-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som arbetar med internationell handel!

8 februari, 2023

Strategisk tullhantering

Välkommen till en heldagsutbildning där du lär dig grunderna för en snabb och kostnadseffektiv tullhantering...

Nyhet
Gruppbild på kursdeltagare under en av styrelseutbildningarna hos Östsvenska Handelskammaren 2022

Kursdeltagarna: så bra var årets styrelseutbildningar

Styrelseutbildning

Totalt har sju styrelseutbildningar genomförts på tre olika orter under det gångna året. Men vad tyckte kursdeltagarna egentligen om utbildningen?...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...