Östsvenska Handelskammaren

Att få huvudet att sitta på kroppen 

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du ditt huvud på kroppen i en värld som bara snurrar fortare? Författaren och föreläsaren Markus Torgeby besöker Östsvenska Handelskammaren.

2 oktober
Linköping, LINK Business Center, 18:00-20:00

3 oktober
Norrköping, Kammarforum, 18:00-20:00

I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag. Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin. Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid. 

– Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa, säger Markus.

Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande föreläsning har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar. 

Under hösten är Markus Torgeby aktuell med nya boken En plats på jorden, där vi får följa arbetet när Markus bygger en stuga för familjen i väglöst land. De tolv kvadrat­meterna saknar el och rinnande ­vatten –  men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen. 

Under hösten får vi också följa Markus i SVT:s produktion Husdrömmar dokumentär. I tre avsnitt får vi följa Markus och hans familj och bygget av stugan. Programstart 26:e oktober.

Sagt om Markus föreläsningar:

”Att lyssna till Markus har gett mig djupare förståelse för vad livet handlar om. Han delar generöst med sig av sina livserfarenheter, som vi alla kan känna igen oss i. Det enkla i livet är det som ger mening och det belyser Markus på ett väldigt fängslande och inspirerande sätt. Han lever som han lär och det är det som gör honom trovärdig.”

Sofia Bertilsdotter, Volvo Trucks

”För oss var det magiskt.Det blev helt stilla och vi satt som ljus i salen. Vi fick kloka, fina livsråd och tips för att skapa mer lugn & ro i livet. Tack Markus!”

Irene Nettéus, Kiwa Inspecta

”Så tydligt, så berörande, så viktigt! 

Markus ord gick rakt in i mitt hjärta!”

Eva-Lena Frick, VD Vasaloppet

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...