Östsvenska Handelskammaren

Boost Your Business – Omvärld

Omvärldsbevakning kan innefatta bevakning av pågående trender och utvecklingsprocesser på ett nationellt, såväl som internationellt plan.
Genom framgångsrik innovation och spaningar kopplade till sina verksamheter, kommer Daniel Palombo från DIGITALCAP, tillsammans med Jesper Low från Independent Business Group att berätta om sina bolags resor kopplat just till den omvärld de både påverkar och påverkas av.

Hur kan man utan utbildning eller erfarenhet lyckas som framgångsrik entreprenör och skapa framgångsrik försäljning?

DIGITACAP startades av Daniel Palombo och Ramin Assadi. På en väldigt kort, men framgångsrik tid har techbolaget nu växt med ytterligare 15 medarbetare, samt underkonsulter. Idag arbetar Sveriges yngsta och hungrigaste konsultföretag med stora kunder som Saab,Vricon,Itab,Veoneer samt IBG. 

Independent Business Group eller IBG, har snabbt fått växa i en stor kostym efter att ha rott hem ett stort avtal i Mellanöstern som ökade bolagets omsättning med flera tusen procent. Kontraktet vanns i team med Sveriges regering och Business Sweden som står bakom exportaffären, där IBG ska öka kapaciteten på Qatars internationella flygplatser inför fotbolls-VM 2022. Den internationella expertis som fanns i IBG samt skarpa omvärldssyn och flexibilitet till ny teknologi är en av framgångsfaktorerna. Idag arbetar IBG med flera initiativ inom flygindustrin för att modernisera och utveckla flyget som vi känner det, till en helt ny fossilfri autonom värld där vi människor snabbt färdas i luften och världen öppnas åter upp igen för oss människor. IBG leder utvecklingen av det undre luftrummet som de närmsta åren behöver planeras, byggas och anpassas till internationella standarder. 

Om Boost Your Business
Boost Your Business är ett event där vi bjuder in regionens företag att delta i intressanta föreläsningar kring utvalda teman. Under varje träff får två företag möjlighet att berätta om sin verksamhet kopplad till det utvalda temat ur ett inspirerande perspektiv som motiverar deltagarna.  Föreläsarna får femton minuter vardera. Efter varje föreläsning finns utrymme för frågor, därefter finns det tid för nätverkande och digitalt mingel. Är du intresserad av att delta som föreläsare eller bara lyssna är du varmt välkommen – Boost Your Business är helt kostnadsfritt.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Johan Hetting

Projektledare

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

7 maj, 2021

Boost Your Business – Omvärld

Omvärldsbevakning kan innefatta bevakning av pågående trender och utvecklingsprocesser på ett nationellt, såväl som internationellt...

7 maj, 2021

UKCA kontra CE märkning: Vad gäller nu för dina produkter?

Inom EU gäller krav på CE-märkning på många maskin- och industriprodukter. I samband med att...

11 maj, 2021

Hållbarhet som en del av affärsstrategin

– möt och inspireras av årets vinnare av East Sweden Sustainability Award, ESSA.

11 maj, 2021

Det nya normala för handeln

Den digitala handeln exploderade under 2020 samtidigt som den fysiska handeln gick på knäna. Vad...