Östsvenska Handelskammaren

Cirkulär ekonomi – att ställa om till en cirkulär affärsmodell

Vad är cirkulär ekonomi egentligen och hur gör man för att ställa om till en cirkulär affärsmodell? Svar och inspiration får du av de som gästar CSR East Swedens kommande frukostträff och en möjlighet att nätverka, diskutera och utbyta erfarenheter med andra!

Vi får ta del av vad cirkulär ekonomi innebär och var vi står nationellt i form av utmaningar, möjligheter, fokus och ambitioner. Vi får tips från coachen på hur man kan börja göra för att ställa om till en cirkulär affärsmodell, vad man ska tänka på och vilka verktyg som finns.

Dessutom kommer tre medlemsföretag dela med sig av sina erfarenheter. Vi får lyssna till Renall, ett brett miljöserviceföretag med fokus på lösningar som bidrar till ett hållbarare samhälle. Renall är numera även stor producent av hållbar jord där hela jordtillverkningen är uppbyggd på cirkulära flöden. Returpack berättar om sin verksamhet utifrån visionen ”Vi bidrar till ett hållbart samhälle genom världens bästa pantsystem, där vi samlar in alla sålda pantförpackningar”. Som tredje företag kommer Atea berätta om hur de arbetar med behovet av att minska mängden elektronikavfall där livscykelhantering är en av de viktigaste lösningarna. Atea tar idag tillbaka ungefär en tredjedel av allt de säljer, men har höjt ribban och målet är att ta tillbaka allt senast 2030.

TALARE

Josefina Sallén, Fokusområdesledare och coach inom Cirkulär omställning, RISE

Robert Sandsveden, Hållbarhets- och jordproduktionschef, Renall

Annelie Niva, Hållbarhetsstrateg, Returpack

Stefan Ljung, Platschef, Atea

Incheckning och frukost serveras från klockan 7.30, själva programmet startar kl 8.00.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...