Östsvenska Handelskammaren

Coffee by Envima – Så uppfyller du det nya hållbarhetsredovisningsdirektivet

Förbered dig för det nya CSRD-direktivet med Envima. Vid detta tillfälle går vi igenom vad det nya EU-direktivet kommer att innebära för företagare, ge värdefulla tips på hur man kan uppfylla dem och hur tidplanen framåt ser ut.

Förbered dig för det nya CSRD-direktivet med Envima. Vid detta tillfälle går vi igenom vad det nya EU-direktivet kommer att innebära för företagare, ge värdefulla tips på hur man kan uppfylla dem och hur tidplanen framåt ser ut.

Vid detta event kommer Envima erbjuda:

–       Spännande insikter om det nya direktivets betydelse och de nya krav det kommer ställa på ditt företag

–       En överblick för att framgångsrikt uppfylla direktivet inklusive en tidsplan för genomförande

–       Strategier och förslag för att säkerställa att både ert hållbarhetsarbete och års- samt hållbarhetsredovisning uppfyller kraven


Föredraget hålls av Envimas hållbarhetskonsulter och experter inom juridik. Ta del av deras insikter och råd för att driva ditt företags hållbarhetsarbete och redovisningsstrategi till nästa nivå. 

Se till att din hållbarhets- och ekonomiavdelning är representerade vid detta unika tillfälle så att ni tillsammans kan forma en framtid i en hållbar riktning. Säkra era platser och låt utvecklingsarbetet börja redan idag!

Frukost och nätverkande från kl.07.30
Föredrag mellan 08.00-09.00

Det nya hållbarhetsredovisningsdirektivet, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), trädde i kraft i januari 2023 och ersatte det tidigare EU-direktivet inom hållbarhet. Rapportering enligt den nya ESRS-standard sker stegvis baserat på företagets omsättning, antal anställda och börsnotering. Även företag som inte initialt omfattas förväntas få högre förväntningar och fler frågor från kunder och leverantörer. På EU-nivå förväntas ytterligare 40 000 företag omfattas av kraven, medan svenska bolag kommer att möta högre krav på befintliga hållbarhetsredovisningar, inklusive dubbel väsentlighet, styrelsekompetens, ESRS-standard och integration i förvaltningsberättelsen.

Varmt välkomna med er anmälan!

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...