Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Ett isolerat Ryssland i vår närhet – så påverkas EU och företag

Rysslands anfall av Ukraina har stöpt om förutsättningarna för Europa och europeiska företag. Detta syns tydligt i de frågor som numera är högst upp på den politiska agendan. Och även hos företagen som fått se över sina värdekedjor, där man nu alltmer behöver väga in geopolitik i sina affärsbeslut.

Men vad kommer det innebära för EU och dess företag att ha ett isolerat Ryssland i vår direkta geografiska närhet framöver? Hur kommer detta forma politik och företagens villkor?

Vi har bjudit in Oscar Jonsson, forskare vid försvarshögskolan, till att belysa dessa frågor. Han kommer även att diskutera i vilka riktningar Ryssland kan tänkas utvecklas framöver beroende på krigets utveckling. Vilka nya allianser bygger Ryssland? Oscar kommer också att ge sin syn på hur detta kan påverka EU. Hur länge orkar EU hålla samman enigheten? Finns det en risk att ett långvarigt krig kan försvaga EU på sikt?

Oscar avslutar med att sammanfatta effekterna av det försämrade säkerhetsläget i Europa för svenska företag och hur det rent praktiskt kommer att påverka dem.

Seminariet arrangeras i samarbete med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Länk till seminariet skickas en dag innan eller samma dag. 

Oscar Jonsson är forskare vid Försvarshögskolan och svensk doktor i krigsvetenskap. På senare tid syns han regelbundet i media där han förklarar den ryska militärstrategin. Hans forskning är fokuserad på Ryssland, ny teknik, krigföring, cyberoperationer, politisk påverkan och AI.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

2 oktober, 2023

Att få huvudet att sitta på kroppen 

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du...

Fullbokat

2 oktober, 2023

Styrelseutbildning Linköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

4 oktober, 2023

AW med pitch – Ett mingel för bygg, fastighet & infrastruktur

Fastighetsägarna, Byggföretagen och Östsvenska Handelskammarens ESIC-nätverk bjuder in till ett gemensamt mingel för dig som...

10 oktober, 2023

Nätverksträff med HR-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som har en ledande befattning inom HR. Endast en...