Östsvenska Handelskammaren

Från förvirrande siffror till framgång

Seminariet kommer att täcka grunderna i hur man praktiskt kan jobba datadrivet, och visa vägkartan för företagsutveckling inom detta område

Coffee by Cloudity

Data-Driven mognad: från förvirrande siffror till framgångssaga 

Nuförtiden samlar företag in stora mängder data i hög hastighet och från olika källor, men sällan vet man hur man kan optimera sitt användande av datan. Seminariet kommer att fokusera på fördelarna med att vara en datadriven organisation, särskilt när det kommer till aspekter som företagsutveckling. Vi kommer även visa hur de kan nyttja denna data för att få värdefulla insikter, investera sina resurser på rätt sätt, och snabbt anpassa sig till förändringar på marknaden.

Seminariet kommer att täcka grunderna i hur man praktiskt kan jobba datadrivet, och visa vägkartan för företagsutveckling inom detta område.

Vi vill visa att datadriven mognad är en lång process och att “sky’s the limit”. Ni som deltar kommer även att få en bättre förståelse om vilken data som kan analyseras, och hur ni vinner på det. Vi vill också betona att datadriven transformation kan vara komplex och består av många element, såsom teknik, kompetens och kultur.

När det gäller datadriven kultur kommer vi att fokusera på självbetjäningsanalys och demokratisering av data som en möjlighet att ta mer korrekta beslut på alla nivåer i företaget, utan att själv behöva vara en data analytiker. Under den här delen kommer vi att visa Tableau som ett av Business Intelligence-verktygen, perfekt anpassade för självbetjäningsanalyser för företag.

Föreläsare är Truls Velde,  Business Consultant på Cloudity

OBS. Detta föredrag är digitalt

Coffee by är ett koncept där Handelskammarens medlemmar får möjlighet att hålla i ett eget event och sprida kunskap inom sitt område.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

EO1A4270

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

24 april, 2024

Välkommen till Handelskammarens årsmöte 2024

Varmt välkommen till Östsvenska Handelskammarens årsmöte. Vi inleder med sedvanlig stämma och fortsätter med föredrag...

Handelskammarens arsmote 2024

25 april, 2024

Inspirationsfrukost: Klockias exportresa

Inspireras av Klockias exportresa och lyssna till grundaren Jens Ahlander som berättar om hur de...

Gotland export

26 april, 2024

Frukostmöte med regionpolischefen

Välkommen till en träff med Malena Grann, chef för polisregion Öst, på tema kriminell ekonomi...

Malena Grann

3 maj, 2024

En byggbransch i lågkonjunktur – vad ska man tänka på?

Delphis advokater Oscar Brandin, Katarina Ibold och Johan Lundgren har mångårig erfarenhet av att hantera...

Oscar Katarina Johan 1