Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Glöd eller levebröd – Konsten att hitta meningen med jobbet

Om att finna sitt syfte och sin glöd – Föreläsningen bygger både på forskning om motivation och personlighetsdrag, men också roliga och målande exempel på mer eller mindre framgångsrik företagskultur. Häng med oss på Östsvenska Handelskammaren och lyssna på en miniföreläsning i samarbete med Athenas talarfömedling.

Om att finna sitt syfte och sin glöd – Föreläsningen bygger både på forskning om motivation och personlighetsdrag, men också roliga och målande exempel på mer eller mindre framgångsrik företagskultur. Framförallt belyser den varför vi måste förstå katter för att förstå engagemang.

Häng med oss på Östsvenska Handelskammaren och lyssna på en miniföreläsning i samarbete med Athenas talarfömedling.

10.00 Försnack med några av Handelskammarens medlemmar. Vi presenterar oss kort för varandra.
Från Handelskammaren medverkar tf kommunikationsansvarig Ulrika Andåker och Annika Bornström som är verksamhetschef för event. 

10.15 Vi lyssnar på Linus Jonkman.

10.45 Digitalt eftersnack och mingel med Handelskammarens medlemmar i mindre grupper ”break out rooms”. Vad tar vi med oss från miniföreläsningen? Kan vi inspirera varandra i gruppen? Vi rundar av eftersnacket cirka 11.00-11.15 och avslutar.

Eventet sker i zoom och du får en länk skickad till dig vid anmälan

Om föreläsningen
Det krävs två element för att skapa en kraftfull reaktion i form av engagemang. Det ena elementet är du, det andra är kulturen du verkar i. Föreläsningar av detta slag är vanligtvis riktade till chefer. Problemet med att lägga ansvaret för kulturen på en minoritet (cheferna) är att den blir lika själlös som Aladdinasken efter att trillingnöten försvann. Därför vänder sig den här föreläsningen till alla, såväl den som är chef och den som har en chef.

Föreläsningen förklarar varför verksamheter präglade av medmänsklighet och en stark kultur är mer framgångsrika än de som bara har en produkt. Färsk vetenskap varvas med humor till en berättelse om hur en organisation kan göra denna resa och hur var och en kan frigöra den enorma kraft som inte ”sitter i väggarna” utan i människors huvuden.

Föreläsningen innehåller mina egna illustrationer och är en hyllning till människans inneboende drivkrafter, men också en påminnelse om vårt behov av ett syfte för att väcka dem.

Linus Jonkman är en författare, föreläsare och verksamhetsutvecklare med ett genuint intresse för psykologi och filosofi som pratar om generationsteori, personlighetspsykologi såväl som kulturella värden. Han är HR-chefen som gjorde viral succé med roliga jobbannonser, kunskapshöjande böcker och lärde chefer och ledare hur man bygger hållbar kultur på en arbetsplats. I sina föreläsningar lyfter Linus ämnen som berör personlighetstypen introvert, företagskultur – att leda en organisation genom kultur och hur man bygger ett starkt och autentiskt varumärke.

Athenas Sverige AB
Athenas Sverige representerar ett stort antal av de bästa föreläsarna i Sverige. Förtroendet vi får från våra föreläsare har byggts upp under många år av lyckat samarbete tillsammans med våra nöjda kunder. Vi har föreläsare och föredrag inom ämnen som ledarskap, motivation, stress, politik och hundratals av andra aktuella och spännande ämnen.
Athenas Sverige är den svenska grenen av Athenas Danmark som är Skandinaviens största byrå för förmedling av talare och föreläsare. Tillsammans med våra kontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike, England och USA är vi bland dem allra största byråerna i världen och representerar föreläsare lokalt, nationellt och internationellt.
Vi har en föreläsare lämplig för alla möjliga tillfällen. Hör av dig till oss för mer information. 

Michael Christensen 
Athenas Sverige AB
mich@athenas.se
0704366225

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

Väntelista

14 december, 2023

Hur ser AI-året 2024 ut?

Den 14 december bjuder Östsvenska Handelskammaren tillsammans med Linköping Science Park och AI Sweden in...

Väntelista

14 december, 2023

Hur ser AI-året 2024 ut?

Den 14 december bjuder Östsvenska Handelskammaren tillsammans med Linköping Science Park och AI Sweden in...

Väntelista

20 december, 2023

Glöggmingel under stjärnorna

Kom och titta förbi för mingel med värmande glögg och tilltugg. Ta samtidigt chansen att...

24 januari, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...