Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Internationaliseringsdagen 2020

Välkommen till en spännande digital förmiddag om internationalisering och finansiering, en stor utmaning som svenska bolag möter idag.

Under denna förmiddag får du lyssna och inspireras till hur företag som lyckats internationellt och får veta mer om hur de har löst sin finansiering. det kommer också att finnas experter som berättar om finansieringslösningar och tillgången till extern finansiering, exempelvis riskkapital, EU-finansiering och garantier.

Dagen startar med Krister Nilsson, Statssekreteraren till utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Krister berättar om Export och Investeringsstrategin och statens insatser till stöd för företag i ljuset av pandemin och den ekonomiska återhämtningsprocessen.

Vi kommer också att få lyssna till företagen Solar Bora AB och Epishine AB som delar med sig av sina erfarenheter kopplat till finansiering och internationalisering och på vilket sätt deras resa har bidragit till företagens utveckling.

Krister Nilsson, Statssekreterare
Krister är statssekreterare hos Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Linnea Bergman, Solar Bora AB
Solar Bora utvecklar Next Generation Solar Household Systems för den afrikanska landsbygden. Systemet låter användaren laga med med induktionsplattor istället för över öppen eld, starta en micro enterprise samt förbättrar den lokala och globala miljön avsevärt.

Mattias Josephson, Epishine AB
Epishine utvecklar och tillverkar nanotunna organiska solceller. Solcellerna är böjliga, formbara och trycks på återvinningsbar plast. De tunna solcellerna kan användas istället för batterier på exempelvis sensorer.

Tid: Torsdagen 19 november klockan 09.00-11.00.
Plats: Digitalt via länk som skickas ut till anmälda dagen innan.
Kostnad: Kostnadsfritt

Aktiviteten arrangeras i samarbete med Almi, Business Sweden, Enterprise Europe Network, EKN, Linköpings Universitet, Länsstyrelsen Östergötland, Region Östergötland och Östsvenska handelskammaren. Vi samarbetar för att underlätta för företag som vill göra affärer med andra länder. Initiativet är en del av regeringens strategi att stärka svensk export och finansieras av Tillväxtverket.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

29 november, 2022

Från idé till startup – entreprenörernas väg till framgång

Välkommen till årets sista Bright East träff som denna gång anordnas i regionens egna Silicon...

29 november, 2022

Last Tuesday – Allt vi behöver veta om elpriserna

Varmt välkommen till Last Tuesday! Ett nätverksevent med föreläsning sista tisdagen i varje månad.

1 december, 2022

BoardMatch – Matchning mellan bolag och styrelsekompetens

BoardMatch är ett digitalt matchningsevent där bolag möter styrelseledamöter eller styrelsementorer för att hitta rätt...

2 december, 2022

Nätverksfrukost på LINK: 1-årsjubileum

Nu har det gått ett år sedan vi öppnade portarna till Östsvenska Handelskammaren i LINK...