Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Internationaliseringsdagen 2020

Välkommen till en spännande digital förmiddag om internationalisering och finansiering, en stor utmaning som svenska bolag möter idag.

Under denna förmiddag får du lyssna och inspireras till hur företag som lyckats internationellt och får veta mer om hur de har löst sin finansiering. det kommer också att finnas experter som berättar om finansieringslösningar och tillgången till extern finansiering, exempelvis riskkapital, EU-finansiering och garantier.

Dagen startar med Krister Nilsson, Statssekreteraren till utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Krister berättar om Export och Investeringsstrategin och statens insatser till stöd för företag i ljuset av pandemin och den ekonomiska återhämtningsprocessen.

Vi kommer också att få lyssna till företagen Solar Bora AB och Epishine AB som delar med sig av sina erfarenheter kopplat till finansiering och internationalisering och på vilket sätt deras resa har bidragit till företagens utveckling.

Krister Nilsson, Statssekreterare
Krister är statssekreterare hos Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Linnea Bergman, Solar Bora AB
Solar Bora utvecklar Next Generation Solar Household Systems för den afrikanska landsbygden. Systemet låter användaren laga med med induktionsplattor istället för över öppen eld, starta en micro enterprise samt förbättrar den lokala och globala miljön avsevärt.

Mattias Josephson, Epishine AB
Epishine utvecklar och tillverkar nanotunna organiska solceller. Solcellerna är böjliga, formbara och trycks på återvinningsbar plast. De tunna solcellerna kan användas istället för batterier på exempelvis sensorer.

Tid: Torsdagen 19 november klockan 09.00-11.00.
Plats: Digitalt via länk som skickas ut till anmälda dagen innan.
Kostnad: Kostnadsfritt

Aktiviteten arrangeras i samarbete med Almi, Business Sweden, Enterprise Europe Network, EKN, Linköpings Universitet, Länsstyrelsen Östergötland, Region Östergötland och Östsvenska handelskammaren. Vi samarbetar för att underlätta för företag som vill göra affärer med andra länder. Initiativet är en del av regeringens strategi att stärka svensk export och finansieras av Tillväxtverket.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

2 oktober, 2023

Att få huvudet att sitta på kroppen 

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du...

Fullbokat

2 oktober, 2023

Styrelseutbildning Linköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

4 oktober, 2023

AW med pitch – Ett mingel för bygg, fastighet & infrastruktur

Fastighetsägarna, Byggföretagen och Östsvenska Handelskammarens ESIC-nätverk bjuder in till ett gemensamt mingel för dig som...

10 oktober, 2023

Nätverksträff med HR-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som har en ledande befattning inom HR. Endast en...