Östsvenska Handelskammaren

Internationaliseringsdagen 2020

Välkommen till en spännande digital förmiddag om internationalisering och finansiering, en stor utmaning som svenska bolag möter idag.

Under denna förmiddag får du lyssna och inspireras till hur företag som lyckats internationellt och får veta mer om hur de har löst sin finansiering. det kommer också att finnas experter som berättar om finansieringslösningar och tillgången till extern finansiering, exempelvis riskkapital, EU-finansiering och garantier.

Dagen startar med Krister Nilsson, Statssekreteraren till utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Krister berättar om Export och Investeringsstrategin och statens insatser till stöd för företag i ljuset av pandemin och den ekonomiska återhämtningsprocessen.

Vi kommer också att få lyssna till företagen Solar Bora AB och Epishine AB som delar med sig av sina erfarenheter kopplat till finansiering och internationalisering och på vilket sätt deras resa har bidragit till företagens utveckling.

KristerNilsson 240

Krister Nilsson, Statssekreterare
Krister är statssekreterare hos Anna Hallberg, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Linnea 240

Linnea Bergman, Solar Bora AB
Solar Bora utvecklar Next Generation Solar Household Systems för den afrikanska landsbygden. Systemet låter användaren laga med med induktionsplattor istället för över öppen eld, starta en micro enterprise samt förbättrar den lokala och globala miljön avsevärt.

mattias 240

Mattias Josephson, Epishine AB
Epishine utvecklar och tillverkar nanotunna organiska solceller. Solcellerna är böjliga, formbara och trycks på återvinningsbar plast. De tunna solcellerna kan användas istället för batterier på exempelvis sensorer.

Tid: Torsdagen 19 november klockan 09.00-11.00.
Plats: Digitalt via länk som skickas ut till anmälda dagen innan.
Kostnad: Kostnadsfritt

Aktiviteten arrangeras i samarbete med Almi, Business Sweden, Enterprise Europe Network, EKN, Linköpings Universitet, Länsstyrelsen Östergötland, Region Östergötland och Östsvenska handelskammaren. Vi samarbetar för att underlätta för företag som vill göra affärer med andra länder. Initiativet är en del av regeringens strategi att stärka svensk export och finansieras av Tillväxtverket.

loggor

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

24 april, 2024

Välkommen till Handelskammarens årsmöte 2024

Varmt välkommen till Östsvenska Handelskammarens årsmöte. Vi inleder med sedvanlig stämma och fortsätter med föredrag...

Handelskammarens arsmote 2024

25 april, 2024

Inspirationsfrukost: Klockias exportresa

Inspireras av Klockias exportresa och lyssna till grundaren Jens Ahlander som berättar om hur de...

Gotland export

26 april, 2024

Frukostmöte med regionpolischefen

Välkommen till en träff med Malena Grann, chef för polisregion Öst, på tema kriminell ekonomi...

Malena Grann

3 maj, 2024

En byggbransch i lågkonjunktur – vad ska man tänka på?

Delphis advokater Oscar Brandin, Katarina Ibold och Johan Lundgren har mångårig erfarenhet av att hantera...

Oscar Katarina Johan 1