Östsvenska Handelskammaren

Livskoden enligt hjärnan

Går det att bygga starka hjärnmuskler? Påverkar det i så fall hur våra liv blir? Kan det ge oss en mental airbag mot stress och göra oss mer glada och nöjda?

Häng med oss på Östsvenska Handelskammaren och lyssna på en miniföreläsning i hyridformat i samarbete med Athenas talarfömedling.

13.15 Försnack med några av Handelskammarens medlemmar. Både digitalt och med ett begränsat antal på plats på Kammarforum i Norrköping. För att delta på plats behöver du vara medlem hos oss. Vi presenterar oss kort för varandra.
Från Handelskammaren medverkar bland andra Annika Bornström som är verksamhetschef för event. 

13.30 Vi lyssnar på Lena Skogholm tillsammans på länk.

14.15 Digitalt eftersnack eller mingel på plats med Handelskammarens medlemmar i mindre grupper ”break out rooms”. Vad tar vi med oss från miniföreläsningen? Kan vi inspirera varandra i gruppen? Vi rundar av eftersnacket cirka 14.30.

Äntligen kommer uppföljaren till succéboken Bemötandekoden. I sin nya efterlängtade bok Livskoden enligt hjärnan skriver beteendevetaren Lena Skogholm om hur man bygger hjärnmuskler, får en airbag mot stress för ett starkare och roligare liv! På denna unika bokrelease blir det författarsamtal med föreläsningsinslag. Och självklart får alla som deltar ett specialerbjudande


Går det att bygga starka hjärnmuskler? Påverkar det i så fall hur våra liv blir? Kan det ge oss en mental airbag mot stress och göra oss mer glada och nöjda?

Följ med på en spännande resa i hjärnans landskap och få reda på hur du kan bygga upp dina hjärnmuskler och vilken effekt det får på ditt liv. Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, pedagogiskt, personligt och med flera målande exempel beskriver författaren del efter del i hjärnan och hur du kan bygga den stark.

I Livskoden enligt hjärnan får du kunskap om varför det är viktigt att bygga en stark hjärna och konkreta verktyg för hur du gör. Stress ger på sikt förslitningsskador i hjärnan och leder alltför ofta till stressrelaterad psykisk ohälsa. Därför behöver vi ha koll på och vårda vår hjärna och bygga starka hjärnmuskler istället för att slita ut den. Då blir vi både gladare och mår bättre.

Livskoden enligt hjärnan ger dig aha-upplevelser, inspirerande berättelser och forskning som direkt går att applicera och som motiverar dig att ta hand om din hjärna ditt liv. För frågan är: hur du vill forma din hjärna? För det är den som formar ditt liv.

Livskoden enligt hjärnan landar i ett existentiellt perspektiv eftersom det till syvende och sist handlar om: Hur vill du leva ditt liv? Vilken person vill du vara? I en tid då vi bombarderas med mycket yttre brus krävs ett starkt inre ankare. Vi ska leva våra liv inifrånstyrda och inte utifrånstyrda som om vi vore fjärrstyrda varelser. Så sätt dig själv i förarsätet och leva ditt liv som du vill, med en stark hjärna!
Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog med specialisering i hur vi kan dra nytta av hjärnforskning i vår egen vardag.

Athenas Sverige AB
Athenas Sverige representerar ett stort antal av de bästa föreläsarna i Sverige. Förtroendet vi får från våra föreläsare har byggts upp under många år av lyckat samarbete tillsammans med våra nöjda kunder. Vi har föreläsare och föredrag inom ämnen som ledarskap, motivation, stress, politik och hundratals av andra aktuella och spännande ämnen.
Athenas Sverige är den svenska grenen av Athenas Danmark som är Skandinaviens största byrå för förmedling av talare och föreläsare. Tillsammans med våra kontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike, England och USA är vi bland dem allra största byråerna i världen och representerar föreläsare lokalt, nationellt och internationellt.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...