Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Mångfald i styrelsen

Östsvenska Handelskammaren har länge arbetet med styrelsefrågor och mångfald i styrelser! Vi är glada över att vara partner till detta seminarium som Almi arrangerar. Hoppas vi ses!

Att ha ett aktivt styrelsearbete är ett otroligt bra stöd för företagsledningen. Att ha aktiva och ansvarsfulla styrelsemedarbetare som bidrar till företagets bästa är nödvändigt för att styrelsearbetet ska bli effektivt.

Detta är ett seminarium för dig som funderar på att utöka din styrelse med en eller flera externa ledamöter. Vi kommer att prata om grunderna i bolagsstyrning men också vad man bör tänka på kring utformningen av styrelsen för att maximera kompetenserna för att kunna möta upp företagets framtid och framtida kunder. Vad är den perfekta mixen och mångfalden i styrelsen? Vilken mångfald behöver du för att få större dynamik och olika perspektiv i diskussionerna? Det kan handla om kön, kompetenser, representanter från olika generationer eller med olika bakgrund och ursprung.

Mats Jacobsson, Ahrens & Partner AB
”Många mindre bolag har inte upptäckt kraften i aktivt styrelsearbete. Jag kommer gå igenom grunderna i bolagsstyrning och hur man går från ägarlett till ägarstyrt bolag. Jag kommer också prata om hur man börjar bygga sin styrelse som ägare.”

mangfald240

Ulrika Worge Carlsson från Leader Talk Sweden AB
”Mångfald i styrelsen skapar dynamik och bidrar till fler perspektiv, jag ha sett tydliga prov på när mångfald lönar sig. Jag kommer prata om utmaningarna och dom stora vinsterna med att jobba med denna viktiga fråga i styrelsearbetet”.

Webinariet är ett samarbete mellan Almi, 100-listan, Östsvenska Handelskammaren och Styrelseakademien Östsverige

Koppla upp dig, lyssna till föreläsare, inspireras av andra och diskutera styrelsearebete och mångfald.

Logga

Seminariet är en del av Smart Tillväxt som är ett affärsutvecklingsprojekt för hållbar tillväxt i små och medelstora företag i Östra Mellansverige. I projektet ska fler företag dra nytta av regionens prioriterade områden för smart specialisering, och fler företag etablera sig på en internationell marknad. Projektet utvecklar även nya metoder för framgångsrik affärsutveckling. Projekten finansieras av Almi, Region Östergötland och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Jonna Hedlund Östsvenska Handelskammaren

Jonna Hedlund

Projektledare 100-listan och styrelsefrågor

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

5 mars, 2024

Internationell e-handel B2C

Förbered din exportsatsning - vi ser ett alltmer förändrat och ökat digitalt beteendemönster hos konsumenter...

Internationell e handel LinkedIn 1

Fullbokat

7 mars, 2024

Styrelseutbildning Linköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Styrelseutbildning Linköping

8 mars, 2024

Fehmarn Bälttunnelns potential och nya stambanor

Inbjudan till digitalt seminarium via Lübecks handelskammare: Fehmarn Bälts potential förutsätter nya stambanor. Vilka möjligheter...

Professor Göran Cars

12 mars, 2024

Inspirationslunch – förbered din exportsatsning

Funderar du på export? Är ditt företag på väg att växa internationellt? Varmt välkommen till...

katrineholm2