Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Market Update: Kina

Kina är idag världens största ekonomi och Sveriges största handelspartner i Asien. Svensk varuexport till Kina uppgick under januari till juli 2021 till omkring 40 miljarder SEK, vilket gör landet till en av Sveriges viktigaste exportmarknader utanför Europa. Vill du få senaste nytt om denna dynamiska marknad och hur det är att göra affärer i landet – då är detta ett webbinarium för dig!

Som regional svensk handelskammare ingår vi i ett nätverk med 12 000 handelskamrar i världen med 50 000 000 medlemsföretag. På vårt webbinarium ”Market update” kommer du att träffa en svensk handelskammare på just den aktuella marknaden och andra aktörer som hjälper våra svenska företag att växa internationellt. I webbinariet får du en aktuell marknadsöverblick från insidan och en möjlighet att ställa frågor direkt till de som är experter.

Vi gästas denna gång av Svenska Handelskammaren i Kina och representanter från Business Swedens Beijing kontor. De kommer gemensamt servera oss nyckelfakta om marknaden med utgångspunkt i den alldeles färska rapporten om affärsklimatet på den kinesiska marknaden och besvara frågor som: Vilka branscher är heta? Hur ser läget i landet ut för företag just nu efter de senaste pandemivågorna? Vad ska företag tänka på om man vill göra affärer Kina?  Vi kommer också ha med oss ett medlemsföretag, Stafsjö Valves, som bjuder på sina erfarenheter av att göra affärer med Kina och på den kinesiska marknaden.

PÅ DEN DIGITALA SCENEN:

DANIELA LING-VANNERUS CASSMER, General Manager Svenska Handelskammaren i Kina

JOAKIM ABELEEN, Trade and Invest Commissioner & Market Area Director Greater China Business Sweden

ANDREAS JOHANSSON, Sales Director, Stafsjö Valves

MARCELO ALVAREZ, Area Sales Manager China, Stafsjö Valves

Modereras av Anna Rehncrona, Ansvarig näringslivsutveckling, Östsvenska Handelskammaren

Webbinariet är kostnadsfritt och arrangeras inom ramen för regional exportsamverkan i Sörmland tillsammans med Handelskammaren Mälardalen och med stöd av Region Sörmland.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

3 oktober, 2023

Att få huvudet att sitta på kroppen 

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du...

4 oktober, 2023

AW med pitch – Ett mingel för bygg, fastighet & infrastruktur

Fastighetsägarna, Byggföretagen och Östsvenska Handelskammarens ESIC-nätverk bjuder in till ett gemensamt mingel för dig som...

10 oktober, 2023

Nätverksträff med HR-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som har en ledande befattning inom HR. Endast en...

Väntelista

13 oktober, 2023

Nätverksfrukost

Hjärtligt välkommen på vår nätverksfrukost hos oss på LINK Business Center. Här träffas företag från...