Östsvenska Handelskammaren

Massor av möjligheter med schaktmassor

Massor av möjligheter med schaktmassor? Med detta webinar vill arrangörerna göra ett återbesök i frågan ”Massor av möjligheter med schaktmassor”, som under 2021-2022 samlade en mängd aktörer ur värdekedjan till bords. Möt tidigare och nya medverkande inom området, där vi tillsammans ser hur frågan sakta men säkert förflyttar sig i rätt riktning – framåt!

Dyrt och platskrävande? Schaktmassor kan kallas mycket men sällan tas det för vad det är – en värdefull resurs. Östergötland växer i snabb takt och behovet av bostäder och mark för industrier och företag är fortsatt stort. Samtidigt är Sveriges största infrastrukturprojekt på ingång i länet – Ostlänken. Nu gör vi en recap och framtidsspaning, följ med!

Arrangörer:
Cleantech Östergötland
Östsvenska Handelskammaren/ESIC
Länstyrelsen i Östergötland

Program:

  • Arrangörerna hälsar välkommen
  • Återblick från de senaste masshanteringsmötena i regi av Länsstyrelsen Östergötland – Maja Kling Ek, Energi- och klimatstrateg vid Länsstyrelsen Östergötland.
  • PAUS
  • Kan en regional masshanteringsstrategi bidra till en transporteffektiv och cirkulär masshantering? – Maja Kling Ek, Energi- och klimatstrateg vid Länsstyrelsen Östergötland.
  • Möt Trafikverket och hör hur de arbetar med masshanteringsstrategin för Kolmårdsentreprenaden – Henrik Sköld, projektledare produktionsenheten Norrköping och Johan Wahrby, Miljöspecialist Ostlänken, Trafikverket
  • Bryter Norrköpings kommun fortfarande ny mark i masshanteringsfrågan? – Martin Heljedal, Masskoordinator, Samhällsbyggnadskontoret, Norrköpings kommun.
  • ”Cirkulär Masshantering väcker intressen hos forskare – Möt Projektet CiMPla som utforskar hur effektivare planerings- och beslutsprocesser kan bidra till ökad resurseffektivitet” – Linnea Eriksson, Senior Forskare, Fil. Dr. vid Statens väg- och transportforskningsinstitut.

Webinariet är kostnadsfritt och vi ser fram emot din anmälan senast onsdagen den 19/9.

Varmt välkommen!

Kontakt

charlotta40

Charlotta Elliot

Projektledare ESIC

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

24 april, 2024

Välkommen till Handelskammarens årsmöte 2024

Varmt välkommen till Östsvenska Handelskammarens årsmöte. Vi inleder med sedvanlig stämma och fortsätter med föredrag...

Handelskammarens arsmote 2024

25 april, 2024

Inspirationsfrukost: Klockias exportresa

Inspireras av Klockias exportresa och lyssna till grundaren Jens Ahlander som berättar om hur de...

Gotland export

26 april, 2024

Frukostmöte med regionpolischefen

Välkommen till en träff med Malena Grann, chef för polisregion Öst, på tema kriminell ekonomi...

Malena Grann

3 maj, 2024

En byggbransch i lågkonjunktur – vad ska man tänka på?

Delphis advokater Oscar Brandin, Katarina Ibold och Johan Lundgren har mångårig erfarenhet av att hantera...

Oscar Katarina Johan 1