Östsvenska Handelskammaren

Hem » Event

Nudging – En vänlig knuff som gör det lätt att göra rätt

Trots att vi människor oftast vet vad som är bäst beslut för oss så gör vi som vi alltid har gjort på rutin eftersom hjärnan är ”lat”, ”bekväm” och behöver spara energi. Tanken med nudging är att påverka och förändra människors beteenden genom en hjälpsam knuff i rätt riktning.

Trots att vi människor oftast vet vad som är bäst beslut för oss så gör vi som vi alltid har gjort på rutin eftersom hjärnan är ”lat”, ”bekväm” och behöver spara energi. Tanken med nudging är att påverka och förändra människors beteenden genom en hjälpsam knuff i rätt riktning. Med nudging designar man om beslutsmiljön på ett sätt som leder människor till hållbara och riktiga beslut..

Häng med oss på Östsvenska Handelskammaren och lyssna på en miniföreläsning i samarbete med Athenas talarfömedling.

10.00 Försnack med några av Handelskammarens medlemmar. Vi presenterar oss kort för varandra.
Från Handelskammaren medverkar Johan Callenfors och Annika Bornström. 

10.15 Vi lyssnar på Mike Florette & Lisbet Duvringe.

10.45 Digitalt eftersnack och mingel med Handelskammarens medlemmar i mindre grupper ”break out rooms”. Vad tar vi med oss från miniföreläsningen? Kan vi inspirera varandra i gruppen? Vi rundar av eftersnacket senast 11.15

Eventet sker i zoom och du får en länk skickad till dig vid anmälan

Om föreläsningen
Det ska vara enkelt att göra rätt utan att det är tvingande.
I den här föreläsningen avslöjar Lisbet och Mike 4 framgångsfaktorer som är nödvändiga
vid beteendeförändring. De visar hur du samarbetar med hjärnan för att främja en beteendeförändring eftersom motivation, vilja och självkänsla är sköra faktorer och inte riktigt räcker till. Du får också veta hur nudging kan användas för att skapa nya beteenden och får exempel som du själv kan använda.

Mike Florette & Lisbet Duvringe har mer än 20 års erfarenhet av att utbilda, föreläsa och arbeta inom ämnen som psykologi, beteendevetenskap och retorik. De har arbetat med små och stora företag och organisationer. De förekommer flitigt som experter på beteenden i media som Fråga Doktorn, Nyhetsmorgon TV4, Aftonbladet, Expressen, SVD, P4 Extra. Tillsammans har de skrivit 7 böcker.

Athenas Sverige AB
Athenas Sverige representerar ett stort antal av de bästa föreläsarna i Sverige. Förtroendet vi får från våra föreläsare har byggts upp under många år av lyckat samarbete tillsammans med våra nöjda kunder. Vi har föreläsare och föredrag inom ämnen som ledarskap, motivation, stress, politik och hundratals av andra aktuella och spännande ämnen.
Athenas Sverige är den svenska grenen av Athenas Danmark som är Skandinaviens största byrå för förmedling av talare och föreläsare. Tillsammans med våra kontor i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike, England och USA är vi bland dem allra största byråerna i världen och representerar föreläsare lokalt, nationellt och internationellt.
Vi har en föreläsare lämplig för alla möjliga tillfällen. Hör av dig till oss för mer information. 

Michael Christensen 
Athenas Sverige AB
mich@athenas.se
0704366225

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Annika Bornström

Verksamhetschef event och möten

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

26 september, 2023

Last Tuesday – AI – MÖJLIGHET ELLER HOT? 

Utvecklingen av AI går snabbare än någonsin och allt fler företag inser att det gäller...

26 september, 2023

Spara pengar med olika tullförfaranden

Välkommen till en halvdagsutbildning där du lär dig om möjligheterna att spara pengar genom att...

29 september, 2023

Coffee by – Framtidens ledarskap

Få en inblick i framtidens ledarskap tillsammans med Paragera. De går igenom några nyckelfaktorer till...

30 september, 2023

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...