Östsvenska Handelskammaren

Styrelseutbildning Gotland (Internat Grå gåsen)

Vill du kombinera utbildning med en exklusiv upplevelse i naturskön miljö? Nu erbjuder vi ett unikt tillfälle i samarbete med Styrelseakademin Stockholm att gå certifieringsutbildningen ”Rätt Fokus” på Gotland. Här ges du de bästa förutsättningar för lärande och nätverkande.

Vi erbjuder nu ett unikt tillfälle att gå utbildningen Rätt Fokus i samverkan med StyrelseAkademien Stockholm. Med många års erfarenhet av att utbilda styrelseledamöter, kan vi tillsammans leverera dig de allra bästa förutsättningarna för ditt fortsatta styrelsearbete – och ett spännande nytt nätverk.

Rätt fokus i styrelsearbetet ger dig grunderna och verktygen, så att du på ett professionellt sätt kan bidra till att utveckla ditt bolags lönsamhet och prestation på lång sikt. Du lär dig hur styrelsen och dess arbete kan struktureras och du får med dig verktyg som hjälper dig i detta arbete. Förutom ett gediget utbildningsmaterial får du checklistor, mallar och boken ”Vägledning till god styrelsesed”, Styrelse­Akademiens normgivande kod inom styrelsearbete.

Utbildningen riktar sig till

Vd, ägare och ledare som vill förbättra samspelet med styrelsen samt till styrelseledamöter och blivande ledamöter som vill bidra till ett framgångsrikt styrelsearbete.

Upplägg

Utbildningen omfattar 16 timmars undervisning, fördelade på fyra olika ämnesområden med rubrikerna:

Rätt styrning
Bolagsstyrning
Ägarnas roll
Styrande dokument

Rätt bemanning
Valberedningen
Styrelsen

Rätt inriktning
Strategi för bolaget
Bolagets samhällsansvar
Kontroll av bolagets skötsel
Samordning med bolagets vd
Information till intressenter

Rätt arbetssätt
Styrelsens arbetsformer
Styrelsens ansvar
Utvärdering av styrelsen

Lärare: Agneta Franksson

Utbildningen är uppdelad på två sammanhängande dagar:
Måndag 8 maj 2023 kl 9:30 – 18:00
Tisdag 9 maj 2023 kl 8:30 – 17:00

Kost, logi och transport på ön ingår i priset.

Certifiering

Du kommer att kunna avsluta utbildningen med ett teoretiskt prov för att erhålla StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen. Certifiering ger dig en unik kvalitetsstämpel som är meriterande när ägare och valberedningar söker styrelse­ledamöter.

Kostnad

Som medlem i Östsvenska Handelskammaren har du möjlighet att anmäla dig till internatet på Grå Gåsen den 8-9 maj 2023 till ett i förväg rabatterat pris á 2000 kr dvs. 18 200 kr exkl. moms. I priset ingår logi (en natt), samtliga måltider, gemensam middag i Ladan dag ett samt transport om man önskar. Anmälan ska görs till camilla.akerhielm@styrelseakademien.se. Vänligen uppge kampanjkod ÖHK_2023 vid bokning.

 För icke-medlemmar: 20 200 kr (exkl. moms).

Boende

Det finns tolv rum på Grå Gåsen, först till kvarn gäller. Fler rum finns på Grå Gåsen Out ca 1 km från Grå Gåsen.

Transport och logi i Visby

Deltagaren ansvarar själv för bokning av båt/flyg (ingår ej i priset). Önskas boende natten innan alt. efter utbildning kan vi kan erbjuda logi i Visby till ett rabatterat pris. Gemensam transport från Visby – Burgsvik tur och retur kommer att finnas om man har behov av det -tiderna meddelas senare.

Övrig information

Anmälan är bindande och inga särskilda förkunskaper krävs. Om du får förhinder kan du överlåta din plats alternativt ha den innestående till ett annat tillfälle, dock alltid i mån av plats.

Vi frågor kontakta Camilla Åkerhielm på camilla.akerhielm@styrelseakademine.se eller 0735- 35 48 35.

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Jonna Hedlund

Projektledare 100-listan och styrelsefrågor - Föräldraledig

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...