Östsvenska Handelskammaren

Trade Talks – Tyskland

Trade Talks by Swedish Chambers är en serie av webinars inom internationell handel. Vid detta tillfälle tar vi tempen på den tyska marknaden.

Tyskland är världens fjärde största ekonomi med 84 miljoner invånare och är en köpkraftig marknad som ofta beskrivs som Europas ekonomiska motor. För svenska företag är Tyskland en betydelsefull handelspartner och har flera år i rad rankats som Sveriges viktigaste exportmarknad.

De ekonomiska banden mellan Sverige och Tyskland är starka, och svenska företag samt produkter har ett utmärkt rykte och uppskattas av såväl tyska företag som konsumenter, vilket ger goda förutsättningar.

Varmt välkommen till ett webinar där vi får lära oss allt vi behöver veta om den tyska marknaden. Tillsammans med experter på området får vi en uppdatering kring aktuellt läge, marknadens fortsatta utveckling och vad svenska företag bör tänka på vid export till Tyskland.

Som alltid på Trade Talks ges du möjlighet till diskussion och att ställa frågor för att du ska få svar på just dina funderingar.

AGENDA

  • Introduktion av Sabrina Suikki & Helen Sundqvist, Norrbottens Handelskammare
  • Tyska marknadens möjligheter och hur man gör affärer i Tyskland ur ett svenskt/nordiskt perspektiv – Ninni Löwgren Tischer, Affärsområdeschef, Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren
  • Bästa praxis & framgångsrik etablering i Tyskland – Företagscase från Norrbotten (TBA)
  • Slutsatser av Sabrina Suikki & Helen Sundqvist, Norrbottens Handelskammare

VAD ÄR TRADE TALKS?

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handelskammare och består av en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Under webinariets gång finns möjlighet till dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar.

FÖR VEM?

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Innan varje webinar kommer de som anmält sig att få ett mejl med länk till kommande sändning.


Sveriges Regionala Handelskammare

Handelskammaren Jönköpings län | Mellansvenska Handelskammaren | Handelskammaren Mittsverige | Handelskammaren Mälardalen | Norrbottens Handelskammare | Stockholms Handelskammare | Västerbottens Handelskammare | Västsvenska Handelskammaren | Östsvenska Handelskammaren

trade talks logotyp

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...