Östsvenska Handelskammaren

Vad händer med besöksnäringen efter corona?

Turism och besöksnäring är hårt och direkt drabbade av pandemin, men det innebär också en möjlighet att utveckla en mer hållbar näring. Lyssna på ett samtal mellan Maud Olofsson och Anders Johansson som förmedlar kunskap och inspirerar till att vara en av dem i branschen som kommer att lyckas i framtiden!

Hela världen är verkligen upp-och-ned och ingen vet hur samhället ser ut om några månader. Men en sak är säker, det blir aldrig som förr igen!

Turism och besöksnäring är hårt och direkt drabbade av coronapandemin. Tusentals evenemang har ställts in och många affärs- och privatresor har avbokats. Uteblivna turister innebär uteblivna intäkter och både större och mindre företag kämpar för sin överlevnad.

Var denna pandemi slutar vet vi inte ännu, men det ligger en stor möjlighet i att utveckla en mer långsiktigt hållbar turism och besöksnäring. Både för klimat och entreprenörer.

För att hitta vägen framåt är det viktigt att lyfta blicken. Besöksnäringen behöver en ny vision, en ny strategi och en ny konkret handlingsplan för att bli en bransch som betyder något för Sveriges välstånd.

Lyssna på ett samtal mellan Maud Olofsson och Anders Johansson som förmedlar kunskap och framför allt ger dig inspiration till att vara en av dem i branschen som kommer att lyckas i framtiden!

Gästföreläsare: Maud Olofsson

 ”Maud har tillbringat många år i politiken. Hon var partiledare för Centerpartiet mellan 2001 och 2011, riksdagsledamot 2002-2011 och näringsminister 2006-2011. Idag arbetar hon i styrelser, bland annat som ordförande i Visita som är branschorganisationen för besöksnäringen.”

Gästföreläsare: Anders Johansson

”Med mer än 30 år i ledande positioner inom hotell och restauranger, arbetar Anders som konsult för att skapa affärsmodeller, visioner, varumärken och öka intäkterna för företag inom besöksnäringen. Han är en uppskattad bloggare i tidningen Besöksliv.”

Moderator: Erik Lindhe, Turistchef Nyköpings kommun

Plats: Digitalt via Zoom Meetings, Zoom länken kommer att skickas till dig direkt efter att du anmält dig. Viktigt att du bekräftar din bokning med bekräftelsemailet!

Arrangörer: ALMI, Nyföretagarcentrum och Östsvenska Handelskammaren

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Anna Rehncrona

Ansvarig näringslivsutveckling

Rikard Håkansson

Medlemsrelationer/Affärsutvecklare

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

7 maj, 2021

Boost Your Business – Omvärld

Omvärldsbevakning kan innefatta bevakning av pågående trender och utvecklingsprocesser på ett nationellt, såväl som internationellt...

7 maj, 2021

UKCA kontra CE märkning: Vad gäller nu för dina produkter?

Inom EU gäller krav på CE-märkning på många maskin- och industriprodukter. I samband med att...

11 maj, 2021

Hållbarhet som en del av affärsstrategin

– möt och inspireras av årets vinnare av East Sweden Sustainability Award, ESSA.

11 maj, 2021

Det nya normala för handeln

Den digitala handeln exploderade under 2020 samtidigt som den fysiska handeln gick på knäna. Vad...