Vi söker regionens vassaste VD

Nu kan du söka ett av regionens mest synliga och stimulerande jobb! På köpet får du kompetenta kollegor och chansen att jobba aktivt för samhällsutveckling. VD avgår i höst och verksamheten söker en efterträdare så snart som möjligt.

 

Beskrivning av Östsvenska Handelskammaren 
Östsvenska Handelskammaren är regionens starkaste näringslivsröst. Verksamheten har de senaste åren genomgått genomgripande förändringar och är idag en modern, progressiv smältdegel för näringslivets frågor och förutsättningar. De senaste tio åren har antalet medlemmar, medarbetare och omsättning nästan dubblerats. Avtrycket i media och i digitala kanaler har mångdubblats. Styrelsearbetet har moderniserats och verksamheten drivs idag likt ett tillväxtorienterat tjänsteföretag. I Norrköping finns konferensanläggningen och mötesplatsen Kammarforum och nu planeras en liknande mötesplats i Linköping.

Verksamheten består av ett gediget påverkansarbete samt en bred tjänstepalett, från styrelseutbildningar och affärsnätverk till ett stort antal events. Vår kultur bygger på värdeorden driv, hjärta och skärpa och vi har en god medarbetar- och kundnöjdhet.

Handelskammaren ägs av 1000 medlemsföretag, från de allra största till de allra minsta, och vi har stort fokus på kund/medlemsrelationen. Visionen är att den östsvenska regionen, East Sweden, ska utvecklas till Sveriges mest spännande tillväxtregion med internationell lyskraft.

 

Om tjänsten
Som VD för Östsvenska Handelskammaren är du ytterst ansvarig för driften av den operativa verksamheten med 17 medarbetare och är Handelskammarens mest synliga företrädare. Du rapporterar till den vid årsmötet valda styrelsen. Verksamheten står nu inför en period med fokus på affärsutveckling, digitalisering och ytterligare vässat påverkansarbete. Vi söker en VD som tillsammans med övriga medarbetare vill fortsätta utveckla verksamheten och genomföra vårt viktiga arbete med näringslivets bästa för ögonen. Att regionen fortsatt har starka näringslivsröster är centralt för att kunna konkurrera om talanger, investeringar och besökare.

 

Kvalifikationer
Du som söker bör ha en relevant akademisk examen och flera års erfarenhet av att leda en snabbrörlig verksamhet inom näringslivet. Du är en kommunikativ person och ditt ledarskap präglas av prestigelöshet, teamledarskap och ett högt engagemang. Du har god kompetens inom företagsekonomi och statsvetenskap samt ett brinnande intresse och engagemang för samhälls- och regional utveckling. Du tycker om och är van vid att representera en verksamhet i offentliga sammanhang och räds inte att ta ställning, agera och du är van vid att leverera. Du är en god retoriker och samhällsdebattör med erfarenhet av att stå i rampljuset. Erfarenhet av styrelsearbete är meriterande.

Vi förväntar oss att du bor i regionen eller har anknytning till den och har redan ett starkt kontaktnät. Du har förmågan att hantera olika personligheter, du är en god relationsbyggare som är nyfiken på omvärlden, socialt säker och du inger förtroende. Vidare är du mål- och resultatinriktad samtidigt som du är nyfiken och prestigelös. Du har förmågan och viljan att ta till dig ny teknik och använder IT-verktyg och sociala medier med självklarhet. Du är administrativt lagd och har mycket goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska i tal så väl som skrift. Arbetet är främst förlagt på våra kontor i Norrköping respektive Linköping.


Ansökan
Välkommen att registrera din ansökan via www.sententiarekrytering.se gärna omgående men dock senast den 9 juni 2019. Frågor besvaras av Eva Andersson, tfn 0706-15 32 30 eller Jan Hellström, tfn 0706-15 03 44, Sententia Rekrytering.

 


 

Intresserad av att arbeta på Östsvenska Handelskammaren?

Är du intresserad av att arbeta på Handelskammaren men hittar ingen lämplig tjänst att söka? Då är du välkommen att skicka in en spontanansökan med ditt CV och ett personligt brev via denna länk.

Intresserad av att praktisera på Östsvenska Handelskammaren?

Östsvenska Handelskammaren jobbar med att vara en länk mellan näringsliv, akademi, och det offentliga. Av den anledningen strävar vi efter att alltid ha en praktikant hos oss då vi anser att det är ett bra sätt att hålla oss ajour med samtiden. Vår förhoppning är också att vi ska kunna erbjuda en värdefull inblick i vilka möjligheter som finns för studenter, samt att dessa möjligheter ska få nyexaminerad kompetens att stanna i regionen.  

Dina uppgifter kommer till exempel att bestå av:

  • Allmänt administrativa såsom att löpande underhålla och uppdatera Handelskammarens CRM register
  • Följa med på säljmöten och företagsbesök
  • Mindre utredningar av exempelvis näringslivsrelaterade regionsfrågor.
  • Hjälpa till med Handelskammarens tillställningar och projekt.
  • Marknadsundersökningar
  • Sammanställningar av material och analys av underlag

Ansökan skickas tillsammans med betyg, personligt brev innehållande en kort förklaring om varför du skulle vilja ha praktik på Handelskammaren till Anna Axelsson för höstterminen senast den 15 september och för vårterminen senast den 15 januari. 

Vill du veta mer ringa gärna Anna på 0721 – 88 42 42

För mer information

Anna Axelsson

Verksamhetschef

Tel: 011-285038