Östsvenska Handelskammaren

AI i morgondagens värld

Den 20 januari bjuder nätverket Evolvera tillsammans med East Sweden Tech Women in till en heldag på temat AI i framtiden.

Vi kommer få lyssna på hur AI kan skapa nytta för affärsvärlden, hur tekniken kan skapa rättvis(are) förutsättningar för olika samhällsgrupper, och hur AI på allvar kliver in i försvarsindustrin.

Vi ses mellan klockan 10.30-15.30 den 20 januari!

Träffen riktar sig till kvinnor och ickebinära som verkar inom techbranschen, och som är nyfikna på hur AI kan vara en del av att forma framtiden. Ett toppentillfälle att knyta nya kontakter och möta medlemmar från andra nätverk!

Begränsat antal platser – först till kvarn!

Program

• 10:45

Vad väntar runt hörnet i AI- världen?

Utforska potentialen för AI inom affärsvärlden! Denna föreläsning täcker allt från grunderna i AI till framtidsvisioner, med fokus på att skapa nytta. Oscars Spaak är AI Change Agent på Linköping Science Park och med sin mångsidiga expertis och personliga resa kommer han att inspirera och erbjuda praktiska insikter för att använda AI i din professionella utveckling.

• 12:00 — 13:00

Lunch i lokalerna hos Crearum.

Till självkostnadspris.

• 12:45 — 14:00

En rättvis värld inom AI

Hur påverkar bias oss idag och i framtiden? Finns det insikter om bias som kan vägleda oss i att bekämpa detta inom AI? Ericka Johnson, professor inom genus och samhälle, Saghi Hajisharif, expert inom Machine Learning, och Helene Ström, konsult inom företagskultur, grundarna till Fair AI Data, kommer att dela insikter från forskning om bias som kan hjälpa oss att skapa en rättvisare framtid.

• 14:00 — 15:00

AI och autonomi inom framtida försvar

”What comes after next” – tankar, teknik och produktion av nästa generation stridsflygsystem. En polariserad värld, krig i Europa, Sverige på väg in i NATO, teknikutveckling i rasande fart, teknologier inom civilt och militärt suddas ut, AI och autonomi kliver på allvar in i försvarsområdet. Peter Nilsson, tidigare stridspilot och chef för utvecklingsenheten för Gripen i Flygvapnet, nu chef för Saab Aeronautics nya affärsenhet, Advanced Program ger sina insikter kring framtidens stridsflyg.

Vad är Evolvera?

EVOLVERA är ett nätverk som grundades 1989 av sex kvinnliga akademiker 2-3 år efter examen. Syftet med nätverket var och är fortfarande att stödja den professionella utvecklingen av nätverkets medlemmar, de s.k. VERORNA. Målgruppen för nätverket är kvinnliga akademiker eller kvinnor med motsvarande erfarenheter tillägnade genom yrkesarbete.

Vad är East Sweden Tech Women?

East Sweden Tech Women är ett nätverk för kvinnor och ickebinära i techbranschen i Östergötland. Syftet med nätverket är att arrangera och delta på event för att stärka deltagarnas kunskaper, färdigheter och skapa mötesplatser för att möta andra som är likasinnade. Nätverket drivs av Linköping Science Park.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Spela golf till reducerat pris på Ombergs Golf Resort

Ombergs Golf Resort är en av Sveriges mest populära året runt anläggningar för golf och konferens. Topp 3 i Sverige...

Välkommen på Castellums lunchseminarium om trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

Hur utformar vi arbetsplatser där medarbetarna mår bra och presterar på topp? De senaste åren har arbetsplatsfrågor blivit en strategisk...

UCS One Business hjälper dig med milersättningen 2024

Har du under 2024 använt din privata bil eller förmånsbil för resor i/till ditt arbete har du rätt till ersättning....

Beegleton tillsätter en Advisory Board som nästa steg i tillväxtresan

Efter 13 år tar Beegleton nu nästa steg i sin tillväxtresa genom inrättandet av en Advisory Board – en rådgivande...