Östsvenska Handelskammaren

Söderköpings brunn nyöppnar

Nyfikenheten för Söderköpings Brunn är stor sedan hotell och restaurang varit stängd en tid för renovering. Östsvenska Handelskammaren har pratat med vd Johan Lindgren som berättar om förändringarna.

– Det pågår en stor renovering där vi gör iordning restaurangerna, loungen, receptionen och köket. Vi har bevarat väldigt mycket av stilen, naturligtvis. Det är en anrik fastighet, säger Johan Lindgren.

Söderköpings Brunn anstränger sig nu för att renovera sig ”bakåt i tiden”.

– Takmålningarna restaureras och förbättras. Vi har även hittat diverse målningar i byggnaden som tidigare varit dolda bakom modernare ytskikt. Dessa vill vi självfallet plocka fram och visa för våra gäster.

Spännande är också att man funnit St Ragnhilds källa. Den gamla källan fanns dold under receptionen, i källaren.

– Vattnet är fullt tjänligt och gott så vi kommer kunna erbjuda det till gästerna fram över, säger Johan Lindgren.

Något som gästerna kanske inte märker av lika tydligt men som är väldigt skönt för personalen är att hotellet med denna renovering får en god ordning på alla rör och ledningar i byggnaden. Det har varit många småinstallationer genom årtionden som lett till ett rörigt nät av rör. Men nu blir det ordning och reda.

En stor skillnad för gästerna är att huvudentrén flyttas. Tillbaka till sin originalplats.

– Ja, vi stänger nu den entré som byggdes på 70-talet och återgår till att ta emot våra gäster via Brunnsparken och verandan.

2018 byggdes ett nytt spa på hotellet och man ser nu fram emot att renovering ska bli klar även i de andra delarna av byggnaden.
I restaurangen ska man ha en bistromeny och även a la carte. 

När ska ni vara klara?

– Vi öppnar den 27 november och drar igång med julbord och det tar vi emot bokningar för nu. Det är redan många bokningar för själva julafton. Det är populärt att äta julbord hos oss då. Vi kommer att ha tre buffér för att minimera trängsel. Alla salonger har egen ingång och egna toaletter.

Relaterade #Nyheter

TV: Råden från tullexperten: "Dummaste man kan göra just nu"

Nyheter

USA:s nya tullbesked skapar oro bland svenska exporterande företag. Men att ta till drastiska åtgärder kan vara farligare än att...

TV: Så jobbar pristagaren Marknadsbyrån med hållbarhet

Nyheter

Affärsnytta och hållbarhet – hur får vi båda att lyfta? Hur sätter man hållbarhet först utan att tappa fart i...

Handelskammaren i media om USA:s tullbesked

Nyheter

USA:s tullbesked med 20 procent på varor från EU har väckt reaktioner. Under torsdagen intervjuades vi i SVT, Corren och...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

21 maj, 2025

Coffee by : Cirkulär affär och cirkulär ekonomi – är det lönsamt?

En morgon fylld med insikter om senaste nytt kring EU-direktiven inom hållbarhetsrapportering och cirkulär affär.

5 maj, 2025

Lunchträff med klimat- och miljöminister, Romina Pourmokhtari (L)

Sveriges klimat- och miljöminister, Romina Pourmokhtari (L), gästar Östsvenska Handelskammaren. Välkommen till ett samtal om...

22 maj, 2025

Ljusnande konjunktur trots globalt mörker

Frukostmöte med Andreas Wallström, prognoschef och chef för Macro Research Sverige på Swedbank. Med över...

Nyhet

TV: Råden från tullexperten: ”Dummaste man kan göra just nu”

Internationell handel

USA:s nya tullbesked skapar oro bland svenska exporterande företag. Men att ta till drastiska åtgärder kan vara farligare än att...

Nyhet

TV: Så jobbar pristagaren Marknadsbyrån med hållbarhet

Hållbarhet

Affärsnytta och hållbarhet – hur får vi båda att lyfta? Hur sätter man hållbarhet först utan att tappa fart i...

Nyhet

Handelskammaren i media om USA:s tullbesked

Nyheter

USA:s tullbesked med 20 procent på varor från EU har väckt reaktioner. Under torsdagen intervjuades vi i SVT, Corren och...