Östsvenska Handelskammaren

Tidsoptimisten som hängt med Björn Borg och serverat kaffe till kungen – vår nye medlemsansvarig är Lotti Lindquist

Välkommen till Handelskammaren säger vi till Lotti Lindquist som under Martin Callmeryds föräldraledighet kommer vara medlemsansvarig på Handelskammaren. Vill ni lära känna Lotti lite mer så ska ni fortsätta läsa den här artikeln.

Vad var det som lockade med tjänsten som medlemsansvarig på Handelskammaren?
Jag är i grunden genuint intresserad av företagande och näringsliv. Dessutom älskar jag människor och har i hela min karriär arbetat med möten och relationer. Vad kan då passa bättre än en medlemsvårdstjänst på en näringslivsorganisation där jag får kombinera allt det här.

Tidigare i mitt liv har jag drivit olika företag och då var vi medlemmar i Handelskammaren och jag kände redan då att Handelskammaren är den organisation som känns mest förankrad i näringslivet och den som det är mest pådrivande. Så att få jobba här känns fantastiskt roligt.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter framöver?
Min viktigaste uppgift är att se till att våra befintliga medlemmar mår bra, att de har utväxling av sitt medlemskap och att de vet vad vi kan erbjuda och varför vi finns.

Sen kommer jag även arbeta för att vi ska fortsätta att växa och bli starkare, bland annat genom rekrytering av nya medlemmar.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete?
Såklart ser jag fram emot alla medlemskontakter och möten. Det som ska bli extra kul är att fokusera på Nyköpingsregionen och arbeta mer intensivt där för att Handelskammaren ska bli väl förankrade i Sörmland och bli starkare längs med tillväxtstråket Linköping-Norrköping-Nyköping.

Sen är det spännande att vara en del av Handelskammaren. Handelskammaren driver många viktiga och stora frågor som gör skillnad på riktigt. Som exempelvis på integrationsbiten med Gränslös frukost och det nya mångfaldsnätverket. Likaså 100-listan där ett aktuellt och viktigt påverkansarbetet sker för fler kvinnor i regionens bolagsstyrelser.

Hur är ditt liv utanför arbetet?
Hektiskt, jag har för få timmar på dygnet. Men jag trivs med det, jag är så nyfiken av mig så jag blir involverad i många olika saker.

I min tidigare karriär arbetade jag väldigt mycket så nu värdesätter jag att tillbringa tid och umgås med familj och vänner. Annars älskar jag att vara ute i naturen och plocka blommor och svamp eller i skärgården och lägga nät.

Jag försöker vara mycket i nuet. Jag är glad av små saker, och kan man vara det så har man mycket att vara glad över. Det är i de mjuka sakerna som lyckan finns.

Detta visste ni inte om mig
Oj det är mycket, men man skulle kunna säga att jag är en obotlig tidsoptimist som hängt med Björn Borg och serverat kaffe till kungen och som alltid lämnar dansgolvet sist.

[osh-header title=”Fakta Lotti”]


lotti_240

Ålder: 51
Bor: Kolmården
Familj: Man och tre barn
Karriär i urval: Drivit Villa Solliden, jobbat tillsammans med Östgöta kök-gruppen, drivit Wreta Gestgifveri och varit hotelldirektör på Scandic Nyköping.

Relaterade #Nyheter

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Nyheter

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...

Effektivare tillståndsprocesser: En gemensam strävan i Östergötland

Nyheter

”Kickstart” var ordet, när Handelskammaren tillsammans med Cleantech Östergötland och länsstyrelsen samlade drygt 50 företagare på LINK Business Center för...

Kan vi bygga oss ur krisen? Träff med Catharina Elmsäter-Svärd

Nyheter

Stora behov av infrastruktur samt kompetensförsörjning är utmaningarna framåt.

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 maj, 2024

Styrelseutbildning Gotland (Internat Grå gåsen)

Vill du kombinera utbildning med en exklusiv upplevelse i naturskön miljö? Nu erbjuds ett unikt...

Styrelseutbildning Gotland
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

18 mars, 2024

Lunch med kammaren

Den här lunchen passar för alla branscher och intresseområden och riktar in sig på nätverkande,...

IMG 8644 1
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

Nyhet
balt

Studiebesök Fehmarn Bält och Lübeck

Infrastruktur

Fehmarn Bält-tunneln är ett av Europas största pågående byggprojekt. I dagarna två åkte vi söder ut för att titta närmare...

Nyhet
217A2842

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Infrastruktur

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...