Östsvenska Handelskammaren

Vi är på plats i Almedalen 2024

Träffa oss under politikerveckan i Almedalen 2024! Den 26 juni har vi en egen arena tillsammans med handelskamrarna i Sydsverige. Här hittar du information om vårt program och kan komma kontakt med andra medlemmar som också ska till Almedalen.

Återigen är det dags för Almedalsveckan med partiledartal, debatter och kunskapshöjande seminarier runt om i Visby. På onsdag den 26 juni kommer vi på Östsvenska Handelskammaren för tredje året i rad gemensam sak tillsammans med tre av våra systerhandelskamrar i södra Sverige och arrangerar en arena för näringslivets viktigaste frågor. Arenan ligger centralt belägen på Trappgränd 4 / Sankt Hansgatan 16 i Visby.

Vi är på plats i Almedalen

Program

Onsdag 26 juni

Sverige och svenska företag behöver mer robust och stabil infrastruktur. I dagens läge är inte når inte ens befintliga vägar och järnvägar upp till standard, utan behöver rustas upp. Samtidigt kräver näringslivets tillväxt och svensk konkurrenskraft och beredskap fler spår och vägar – över hela landet. 

Hur ska behovet av svensk infrastruktur tillfredsställas? Vad krävs för att få till de nödvändiga investeringarna, hur ska de finansieras – och av vem? 

Näringslivet ropar efter yrkeskompetens och sju av tio upplever rekryteringssvårigheter. Med stundande pensionsavgång och den gröna omställningen inom industrin och andra branscher, behöver fler söka yrkesutbildningar som garanterar säkra, moderna och välavlönade jobb. Ändå nobbar eleverna dem.  

Hur ska fler studenter lockas till yrkesutbildning och yrkeshögskolan? Hur kan företagen och utbildningsaktörerna samverka för att rädda framtidens kompetensbehov och konkurrenskraft?  

Stiltjen på bostadsmarknaden påverkar företagens möjligheter att rekrytera. Tvärniten i bostadsbyggandet sätter käppar för tillväxtregioner och gör det ännu svårare för människor att hitta lämpliga bostäder för olika faser i livet. När räntorna steg stagnerade bostadsbyggandet i Sverige helt.  

Vilka finanspolitiska åtgärder och reformer behöver Sverige för att få fart på byggandet och få en fungerande bostadsmarknad som gör att näringslivet fortsätter att investera och skapa svenskt välstånd? 

Mer information kommer inom kort.

Universiteten och högre utbildningar har visat sig vara nyckel till att svenska städer och samhällen växer och lockar till sig såväl studenter som företag. Men hur mår svensk akademi och forskning? Hur står sig Sverige i ett internationellt perspektiv? Och hur ska universitet och högskolor tillgodose företagens behov av kompetens? Hur hittar vi vägar in i forskning och akademi – och tvärtom. Använda näringslivet i undervisningen. Högskola/universitet motor för regionala utvecklingen.  

Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina har svensk säkerhet blivit en angelägenhet inte bara för Försvarsmakten, utan för hela Sverige – inklusive näringslivet. Som fullvärdig medlem i Nato, ställs nya krav på svensk försvarsförmåga och tiden då beredskapsfrågor omtalades som ett särintresse, är ett minne blott. 

Utöver försvarsindustrin, hur kan svenska företags bidra till den nationella säkerheten? Vilka krav ställs? Och vilka affärsmöjligheter kopplat till försvarsförmåga och motståndskraft uppkommer? 

Elektrifieringen är en förutsättning för att klara klimatmålen. Men morgondagens utmaningar går inte att lösa med gårdagens teknik. Den nödvändiga gröna omställningen kräver mer än dubbelt så stor fossilfri elproduktion samt smartare system för kapacitet och lagring.    

Hur ser framtidens smarta energisystem ut? Och hur tar vi vara på innovationer och lokala lösningar? Och hur kan svenska företag ta lead i den globala omställningen? 

Medlemsföretag i Almedalen

Det är flera medlemmar från vår östsvenska region som kommer att närvara under Almedalen 2024. För att underlätta ditt nätverkande kan du som medlem hos oss här skicka in kontaktuppgifter till dig och ditt företag för att lättare få kontakt med medlemsföretag som är på plats. Varför inte bjuda in till att medverka i en panel eller presentera dig själv?

Lotta Nordesjö Dahm
Byggföretagen
Lotta Nordesjö Dahm
Bransch- och föreningsansvarig

Nätverka, hitta samarbeten, medverka i seminarier, utöka min kompetens, övrigt

Martin Callmeryd 2024
Östergötlands Stadsmission / Sveriges Stadsmissioner
Martin Callmeryd
Nationell projektledare

Nätverka, hitta samarbeten, medverka i seminarier, utöka min kompetens

Person ikon
Hemsö Fastighets AB
Rikard Larsson
Regionchef

Nätverka, hitta samarbeten, medverka i seminarier

Person ikon
Företag
För- och efternamn
Yrkestitel

Aktivitet i Almedalen

Skicka in dina uppgifter här:

För bästa resultat på din profilbild, bifoga bild i storlek 1080×1080 px. Tillåtna filformat: jpg, png.
Endast medlemmar.


Vill ditt företag synas i vår annonsbanner?
Mått: 1920x1080 px.

Senaste nytt om Almedalen

Nyhet
Almedalen 2024 1

Experterna: Så får du ut det mesta av Almedalen

Näringspolitik

Politik, demokrati och nätverkande. Hur får man ut det mesta av Almedalsveckan på Gotland? Det berättade några rutinerade profiler under...

Nyhet
omslagsbild

STORT BILDSPEL: Succé för Handelskamrarnas arena i Almedalen

Almedalen

En heldag med kunskapshöjande seminarier, givande möten, nya kontakter och trevligt nätverksmingel. Här kan du se alla bilderna från vår...

Nyhet
MicrosoftTeams image 79

Den hållbara framtiden finns i skogen

Almedalen

Skogsindustrin är en av Sveriges äldsta industrier. Samtidigt spelar den en nyckelroll i morgondagens gröna omställning. Unik i sitt dubbla...

Hitta till vår arena

Almedalen 2023:

Nyhet
omslagsbild

STORT BILDSPEL: Succé för Handelskamrarnas arena i Almedalen

Almedalen

En heldag med kunskapshöjande seminarier, givande möten, nya kontakter och trevligt nätverksmingel. Här kan du se alla bilderna från vår...

Nyhet
MicrosoftTeams image 79

Den hållbara framtiden finns i skogen

Almedalen

Skogsindustrin är en av Sveriges äldsta industrier. Samtidigt spelar den en nyckelroll i morgondagens gröna omställning. Unik i sitt dubbla...

Nyhet
EO1A4699

BILDSPEL: 100-listan bjöd in till mingel i Almedalen

100-listan

Södra Sveriges handelskamrar drog i gång Almedalen med ett stort mingel med 100-listan. Närmare 150 personer fick lyssna till 100-listans...

Kontakt

maria300

Maria Björk Hummelgren

Vice vd och näringspolitisk chef

simon1

Simon Helmér

Vd