Östsvenska Handelskammaren

Incoterms som strategiskt verktyg – digital kurs

Med denna digitala kurs får du en fördjupning i Incoterms 2020. Du lär dig att minska risker och kostnader i internationella varutransporter.

Vi är glada att nu kunna erbjuda vår populära utbildning digitalt med möjlighet att ställa frågor och interagera med alla deltagare. Vi inleder med en uppfräschning av kunskaperna om Incoterms 2020 och går sedan vidare till diskussioner. Verklighetsbaserade case är en viktig del i utbildningen.

Fördelen med den digitala utbildningen är att den kommer hem till användaren vilket är till sin fördel som det ser ut i världen idag.

Incoterms (leveransvillkor) är en internationell överenskommelse om hur ansvar och transportkostnader ska fördelas mellan säljare och köpare – när varor ska transporteras och vem som ansvarar för risken under transportens olika delar. För att avspegla världshandeln uppdateras Incoterms med jämna mellanrum och sedan 1980 vart tionde år.

Genom Fördjupningskurs om Incoterms 2020 lär du dig att förebygga och lösa situationer som kan uppstå i samband med varutransporter nationellt och internationellt. Du får en inblick i Incoterms senaste samt även äldre versioner, hur Incoterms spelar in på din affär och samspelar med betalnings- och försäkringsvillkoren. I dagens turbulenta läge så blir kunskap om Incoterms än mer viktigt både för säljaren såväl som köparen.

Kursen riktar sig till:
Säljare, inköpare, logistikchef eller operativ personal som vill bli bättre på att använda Incoterms till affärens fördel.

Förkunskaper:
För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt rekommenderar vi att du har läst Kurs om villkor för betalning, leverans och försäkring eller är väl insatt på området.

Kursen fördjupar dig inom:
Incoterms samspel med betalnings- och försäkringsvillkor.
Hur Incoterms kan minska risken för kostsamma missförstånd under leverans.
Regelverket i Incoterms 2020 och skillnaderna mot tidigare Incoterms 2010.
Under kursen varvas föreläsning om Incoterms med grupparbeten där du får omsätta teorin i praktiska övningar.


Pris:
För medlemmar i Handelskammaren: 4 650 sek ex moms
För icke medlemmar:  5 900 sek ex moms

Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till annan person på företaget.

Länk till utbildningen och dokumentation får ni efter er anmälan.

Föreläsare:
Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren
Välkommen med din anmälan!

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...