Östsvenska Handelskammaren

”Så expanderade vi genom att ta vara på kompetens bland nyanlända”

Det finns en lösning på ditt företags brist på medarbetare! Välkommen till vårt möte och få insikt i vilken stöttning som finns att få om du vill anställa en person som idag står utanför arbetsmarknaden. Ditt företag kan vara inkluderande – och samtidigt får du nya duktiga medarbetare. Kom och träffa bland annat ICA-handlaren Mårten Tenne som har anställt många nationaliteter och berättar om fördelarna med att anställa personer som idag står utanför arbetsmarknaden.

Tillsammans går vi igenom hur du kan gå tillväga, vad det finns för hjälp och olika slags stöd att få. Du får också höra inspirerande exempel på företag som lärt sig att det inte är svårt och det finns mycket att vinna – för båda parter.

Program:

  • Vad har hänt sedan sist och vad planeras framöver? Nyköpings kommuns näringslivschef Maria Karlsson och ICA-handlaren Mårten Tenne följer upp workshopen som genomfördes i november 2018
  • Charbel Gabro – tilldelad Stora talarpriset 2019. Charbel är föreläsaren som älskar att beröra – och utmana vår tankevärld. Med en sällsynt närvaro griper Charbel tag i frågor om mångfald, integration och inkludering. Han ifrågasätter och skakar om. Och tar oss med på en resa som knappast lämnar någon oberörd.
  • Daniel Lantz, VD för Flens Byggelement, berättar hur företaget tänkte utanför boxen. ”Så expanderade vi genom att ta vara på kompetens bland nyanlända.”
  • Campus Nyköping, Arbetsförmedlingen och Division Social omsorg visar konkreta sätt och vägar att gå.
  • Gruppdiskussion: vad behöver jag som arbetsgivare? Vad kan jag få för hjälp och stöd?
  • Avslutande minimässa – ställ nya frågor och fördjupa dig i något spår.

Hjärtligt välkomna önskar vi på Östsvenska Handelskammaren och Nyköpings kommun!

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...