Östsvenska Handelskammaren

Trade Talks – Nederländerna

Trade Talks by Swedish Chambers är en serie av webinars inom internationell handel. Vid detta tillfälle riktar vi fokus på Nederländerna.

Nederländerna anses vara en av de mest öppna ekonomierna i världen och ligga i absolut framkant vad gäller teknologisk utveckling och innovation. Den holländska marknaden har alltid varit mycket viktig för svenska företag och fortsätter att vara så. Nederländerna är Sveriges sjunde största exportmarknad. Den holländska marknaden är en attraktiv marknad för svenska företag med sitt logistiskt strategiska läge och en hög grad av digitalisering, teknik, innovation och hållbarhet.

Nederländerna är också en intressant testmarknad för ytterligare expansion till länder i Europa och företagsklimatet liknar det i Sverige. Svenska företag och produkter har ett bra rykte inom innovation, teknik och kvalitet, men också hållbarhet bland konsumenter.

Landet är det mest tätbefolkade i EU med 17,5 miljoner invånare på en yta ungefär lika stor som Götaland. Infrastrukturen nämns ofta vara bäst i Europa, inkluderat Europas största hamn. Nederländerna och framförallt Amsterdam är mycket internationellt och man klarar sig bra på engelska både professionellt och privat.

Lyssna till experter och företag för en uppdatering kring marknaden och affärsmöjligheter!

Talare:

Kerstin GerlaghGeneral Manager, Swedish Chamber of Commerce for the Netherlands
Nils van DijkmanPartner at HEUSSEN attorneys and civil law notaries / Honorary Consul General for Sweden
Alexander LjungströmManaging Director, Einar & Partners
Lotta GunnarssonDirector Software Development at booking.com


VAD ÄR TRADE TALKS?

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete inom internationell handel på initiativ av Sveriges regionala handelskammare och består av en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Under webinariets gång finns möjlighet till dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar.

FÖR VEM?

Exporterande och importerande bolag, eller bolag som funderar på att börja arbeta på en internationell marknad.

Innan varje webinar kommer de som anmält sig att få ett mejl med länk till kommande sändning.


Sveriges Regionala Handelskammare

Handelskammaren Jönköpings län | Mellansvenska Handelskammaren | Handelskammaren Mittsverige | Handelskammaren Mälardalen | Norrbottens Handelskammare | Stockholms Handelskammare | Västerbottens Handelskammare | Västsvenska Handelskammaren | Östsvenska Handelskammaren

trade talks logotyp

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...