Östsvenska Handelskammaren

Väntelista

Träff med riksbankschef Erik Thedéen på Handelskammaren 

Svensk ekonomi har under året som gått präglats av en hög inflation, utmanande energi- och råvarupriser och höjda räntor, vilket påverkat företag och hushåll mycket. Nu kommer Sveriges riksbankschef Erik Thedéen till Östsvenska Handelskammaren för att ge Riksbankens syn på konjunkturen, ekonomin i stort och vad vi kan förvänta oss framåt.

Erik Thedéen, Sveriges riksbankschef

Inflationen tycks ha vänt nedåt och i sitt senaste räntebesked lämnade Riksbanken styrräntan oförändrad på 4,0 procent. Tidigare räntehöjningar jämte höga omkostnader och minskad köpkraft har haft negativa följder för näringslivet och svensk ekonomi.  

Hur resonerar Riksbanken i rådande läge – kommer räntan att sänkas inom en snar framtid eller får vi vänja oss vid de högre kostnaderna? Vilka andra faktorer är viktiga för svensk ekonomi på sikt och när vänder konjunkturen uppåt igen? Sveriges riksbankschef Erik Thedéen berättar om hur Riksbanken tänker och hur vi tillsammans kan verka för bättre ekonomiska tider. 

Välkommen till ett frukostseminarium med möjlighet att få svar på dina frågor om svensk ekonomi nu och framåt, samt vad det betyder för ditt företag. 

Datum: tisdag 27 februari
Tid: klockan 07.45-09.15 
Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress, Dalsgatan 13, Norrköping  

Medverkande:
Erik Thedéen, Sveriges riksbankschef
Simon Helmér, vd Östsvenska Handelskammaren

Se mer: TV: En kväll på Riksbanken med Erik Thedéen (extern länk)

Läs mer: Förra året gästades vi av vice riksbankschef Aino Bunge. Här kan du läsa och se bilder från det fullsatta besöket.

Detta event är för dig som är medlem hos Handelskammaren. Om du inte är medlem och vill veta mer om eventet eller om medlemskap, kontakta eva.hartzell@east.cci.se

Kommer du inte ihåg om du är medlem?

Kontakt

Rickard Widgren

Kommunikationschef

Våra event

Våra nästkommande konferenser,  utbildningar eller träffar

16 augusti, 2024

Nätverksfrukost

På frukosten nätverkar du med andra företagare och får också veta mer om Handelskammarens utbud...

19 augusti, 2024

Lunch med Kammaren

20 augusti, 2024

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...