Östsvenska Handelskammaren

Vi söker Ansvarig Näringslivsutveckling

Har du mångårig ledarerfarenhet från näringslivet?
Drivs du av att skapa hållbara förutsättningar för näringslivets utveckling och tillväxt?
Är du en samhällsengagerad relationsbyggare som förstår företagens vardag och kan navigera mellan näringsliv, politik och det offentliga?

Dina ansvarsområden och huvudsakliga fokus

Som Ansvarig Näringslivsutveckling är du viktig för våra medlemsföretag och vår förmåga att möta deras behov. Du är också en nyckelspelare när det gäller att göra analysen av vad som krävs för att den region vi verkar i ska erbjuda de bästa förutsättningarna för näringslivets utveckling och tillväxt. Handelskammaren är en lyhörd och snabbfotad organisation, där du får jobba såväl strategiskt som taktiskt och operativt. För att lyckas i uppdraget arbetar du tätt tillsammans med dina kollegor och medarbetare. Vår övergripande målsättning är att utveckla och förbättra förutsättningarna för befintligt näringsliv, att underlätta företagande och att regionen är attraktiv för både nyföretagande och nya företagsetableringar, som ger tillväxt. Våra tjänster ska bidra till att medlemsföretagen stärker och utvecklar sin verksamhet och sina affärer lokalt, regionalt och internationellt. 

Du ligger i framkant och tillsammans med kollegorna har du koll på vilka frågor som är top of mind hos medlemmarna – och säkerställer att vi kan möta deras behov med våra tjänster. Du bidrar aktivt både till att stärka vårt befintliga erbjudande och att utveckla nya tjänster, liksom att ibland avveckla sådant som inte längre skapar medlemsnytta. Under ditt ansvar ligger idag våra nätverk, utbildningar och seminarier, stöd och expertis som främjar internationell handel samt kundansvar och medlemsdialog. Uppdraget ställer krav på affärsmässighet, god kommunikativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är en aktiv och engagerad chef och kollega, och rapporterar till vd. 

 Professionell bakgrund och erfarenheter 

  • Minst 10 års ledarerfarenhet, gärna från industrin eller annat medelstort företag 
  • Erfarenhet av att leda processer och driva projekt 
  • Ett starkt nätverk i regionens näringsliv 
  • Erfarenhet av internationell handel och förståelse för den omställning samhället står inför, drivet av hållbarhetsmålen och teknikutvecklingen 
  • Akademisk bakgrund med god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, skriftligt och muntligt


Det här är du som person

  • En kommunikativ ledare med energi och driv 
  • Initiativkraft med affärsfokus och strategisk höjd 
  • Du är van vid att jobba i förändring och med utvecklingsarbete 
  • Du är samhällsengagerad och det är naturligt för dig med en konstant omvärldsbevakning 
  • Du lever och agerar efter våra värderingar: driv, hjärta, skärpa 

Vi erbjuder Dig en möjlighet att jobba för regionens näringsliv och dess förutsättningar att utvecklas och växa i regionen. Du får goda möjligheter att påverka och forma utvecklingen av verksamheten. Du sporras av att konkret och påtagligt bidra till utveckling med Handelskammarens medlemmar i fokus. Tjänsten är placerad i Linköping, resor i regionen ingår.   

Så här söker du

I denna rekrytering samarbetar vi med Based On People AB. Önskas mer information är du välkommen att kontakta Torbjörn Malmström, tfn 0702-87 36 00 eller Eva Holmgren, tfn 0722-33 00 43. Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Välkommen med din ansökan via www.basedonpeople.se snarast, dock senast den 9 augusti.

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Ny undersökning: Regionens bolagsstyrelser långt ifrån jämställda

2019 var 23 procent kvinnor i regionens bolagsstyrelser. Det är det även 2020. Det visar Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga...

Hållbarhet finns på allas läppar

”Ironiskt nog tycks det ha blivit ett problem för Miljöpartiet”, skriver Maria Björk Hummelgren, näringspolitisk chef, i en krönika.

Tid för samverkan och grön omställning

Snabbare offentliga processer, mer samverkan och möjligheter i den nya vardagen, var några ämnen uppe för diskussion under Östsvenska Handelskammarens...