Östsvenska Handelskammaren

Jämställda bolagsstyrelser är mer lönsamma - därför finns 100-listan

100-listan är ett nätverk till för att hjälpa företag att öka lönsamheten genom ett aktivt styrelsearbete och att lyfta styrelsekompetenta kvinnor som vill ta sig ann styrelseuppdrag. Här kan du hitta din nästa styrelseledamot eller ansöka till listan.

På listan kan du söka efter en viss kompetens, placeringsort ett specifikt namn. Tillsammans har ledamöterna bred kompetens och erfarenhet vilket innebär stor chans för dig att hitta relevanta kandidater!

Om du som kvinna vill vara med på listan ansöker du här nedan. Är du redan med på 100-listan och vill uppdatera dina uppgifter? Klicka här.

Rätt kompetens till företagen och i styrelserummen

100-listan arbetar för att öka styrelsekompetensen och för att fler styrelser ska vara jämställda. Förutsättningarna för högre lönsamhet och innovationskraft hos företag ligger till stor del hos styrelsen – med ett aktivt och jämställt styrelsearbete ökar du förutsättningarna markant.

Brist på kompetens är näringslivets största hinder för tillväxt. Vi behöver säkerställa att befintliga och nya företag i vår region har tillgång till rätt kompetens både idag och imorgon. Det handlar om spetskompetens likväl som bredd för näringslivets tillväxt och utvecklingsmöjligheter

Studier och forskning visar att jämställda styrelser är mer lönsamma – trots detta består regionens styrelser endast av 25 % kvinnor och andelen har de senaste fem åren ökat med 7 %. 100-listans senaste undersökning visar också att det är 39 % av regionens företag som inte har en enda kvinnlig ledamot. Om företag har en kvinnlig vd eller kvinnlig styrelseordförande tenderar styrelsen att vara mycket mer jämställd, där är andelen kvinnliga ledamöter 41 %. Det är dock endast 13 % av företagen som har en kvinnliga vd och 10 % som har en kvinnlig styrelseordförande.

Allt det här – det vill vi förändra! Vi vill att vår regions företag ska ligga i framkant när det kommer till tillväxt och konkurrenskraft, och då är styrelsens sammansättning viktig.

Nyheter

Senaste nytt om 100-listan.

Nyhet

Så jobbar LF Östgöta med jämställdhet: ”Vi sticker ut i branschen”

100-listan

Hur ser det interna arbetet med jämställdhet ut hos Länsförsäkringar Östgöta och varför är 100-listans arbete viktigt enligt dem? Vi...

Nyhet

Kunskap om jämställda styrelserum är nyckeln

Debattartiklar

I oroliga tider ökar styrelsens betydelse för bolagens utveckling. Breddad och höjd kompetens bland styrelseledamöter är avgörande.

Nyhet

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

100-listan

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Partners till 100-listan

Guldpartners

Silverpartners

Bronspartners

Övriga partners

Vill du också bli partner?

Ring så berättar vi mer om 100-listans olika partnerskap!

Uppdatera dina uppgifter

Vill du som redan är med på 100-listan uppdatera dina uppgifter kontaktar du:
E-post:
jonna.hedlund@east.cci.se

Kontakt

Jonna Hedlund

Projektledare 100-listan och styrelsefrågor