Östsvenska Handelskammaren

100-listan ökar styrelsernas kompetens

100-listan arbetar för att öka styrelsekompetensen och för att fler styrelser ska vara jämställda! Förutsättningarna för högre lönsamhet och innovationskraft hos företag ligger till stor del hos styrelsen – och med ett aktivt och jämställt styrelsearbete ökar du förutsättningarna markant.

100-listan är en plattform som består av en skarp samling kompetenta ledamöter med mycket kunskap och erfarenhet. Listan gör det enkelt för dig att hitta din nästa ledamot! Att påverka regionens företag genom att belysa vikten av ett aktivt styrelsearbete är en stor del av 100-listans arbete.

Studier och forskning visar att jämställda styrelser är mer lönsamma – trots detta består regionens styrelser endast till 24 % kvinnor och andelen har de senaste fem åren endast ökat med 6 %. 100-listans senaste undersökning visar också på att det är hela 47 % av regionens företag som inte har en enda kvinnlig ledamot. Om företag har en kvinnlig vd tenderar styrelsen att vara mycket mer jämställd, där är andelen kvinnliga ledamöter 40 %. Det är dock endast 11 % av företagen som har en kvinnliga vd.

Allt det här – det vill vi förändra! Vi vill att vår regions företag ska ligga i framkant när det kommer till tillväxt och konkurrenskraft, och då är styrelsens sammansättning viktig.

Framåt tillsammans för tillväxt och lyskraft

Mer om 100-listan:

Under året genomför nätverket en mängd aktiviteter. Kunskapshöjande och inspirerande föreläsningar och utbildningar samt en årlig statistisk undersökning av hur det står till med jämställdheten i regionens bolagsstyrelser – som ger uppmärksamhet i media.

Söker ni en styrelseledamot finns stor chans att ni hittar er nästa på 100-listan. På 100-listan.com finns alla ledamöter samlade och där kan ni söka och finna information om din blivande ledamot. Vi kan också hjälpa till att matcha dina behov med rätt person, genom BoardMatch, en arena för att match bolag och ledamöter. För ytterligare information hur det går till kontakta oss!

Besök 100-listans hemsida här!

Relaterade nyheter

Somrigt mingel med 100-listan på takterrassen

100-listan

Med tanke på hur många deltagare som utbrast "WOW" gissar vi att det var premiär för många på LINK Business...

DN Debatt: ”Lärlingssystem nyckeln för att fylla yrkesgymnasierna”

Debatt

Svenska handelskamrar: Behovet av svetsare, operatörer och underhållstekniker är närmast omättligt. Samtidigt läggs utbildningar till dessa yrken ned för att...

Det borde inte vara så trångsynt i toppen

100-listan

I veckan släppte stiftelsen Allbright sin årliga vårrapport om jämställdhet och mångfald i landets börsbolag. Intressant och viktig läsning men...

Kontakt

Jonna Hedlund

Projektledare 100-listan och styrelsefrågor

Relaterat innehåll

Event

Här hittar du utbildningar, event och föreläsningar. Du kan delta fysiskt eller...