Östsvenska Handelskammaren

Långtidsvikariat som Kommunikatör hos Östsvenska Handelskammaren

Uppdatering: Ansökningstid har gått ut! Är du en påhittig och kreativ person med intresse för näringsliv och samhällsfrågor? Har du en förmåga att skapa engagerande innehåll i form av text och bild i digitala kanaler? Då är du kanske den kommunikatör vi söker för ett längre vikariat!

På Östsvenska Handelskammaren är vi drivna av en vision om att gemensamt skapa tillväxt och lyskraft i vår region. Med cirka 850 medlemsföretag från Östergötland, Sörmland och Gotland i ryggen är vi regionens ledande affärsnätverk och en stark röst i samhället.

I kommunikationsteamet kommer du dagligen att få använda dina idéer och sätta din prägel på verksamhetens arbete. I ditt ansvarsområde ingår bland annat att skapa och publicera content till våra digitala plattformar. Vår verksamhet är bred och organisationen är platt och snabbfotad. Vi ser gärna att du har ett intresse för samhälle och näringsliv då vi driver många frågor som är viktiga för våra medlemsföretag.

Du arbetsleds av vår kommunikationschef, men vi ser att du är initiativrik och självgående. Du kommer att samarbeta nära alla kollegor med kommunikation i alltifrån Handelskammarens mötesplatser och medlemsrelationer till opinionsfrågor och internationell handel. Här vill vi ha kul på jobbet, för att vi ska trivas och för att resultatet blir bättre. Vi söker dig som med ledorden driv, hjärta och skärpa kan nå ut med våra budskap, nyheter och erbjudanden.

Din roll hos oss:
• Producera innehåll och stödja hela verksamheten med kommunikation.
• Arbeta operativt med bland annat vår webb och vår närvaro i sociala medier, samt våra event och seminarier.
• Producera nyhetsbrev och annat innehåll till våra olika kanaler.
• Fungera som ett stöd till övriga kollegor i kommunikationsfrågor.

Vem är du?
• Du har relevant utbildning inom kommunikation eller liknande. Ett plus om du har erfarenhet från kommunikationsarbete, eller från reklambyrå eller journalistik.
• Du är en skicklig skribent och kommunikatör på svenska, både i tal och skrift. Det är en fördel om har intresse för samhälls- och näringslivsfrågor.
• Du har en känsla för både digital och visuell kommunikation och erfarenhet av stillbildsfoto och bildhantering.
• Erfarenhet av WordPress och kunskap om SEO är meriterande, men inget krav.
• Som person är du initiativrik, självgående och trivs i en dynamisk miljö där ingen dag är den andra lik.
• Ditt arbete präglas av ordning och struktur, men du är också flexibel och kan hantera flera projekt samtidigt. Du är social och har lätt för att skapa nya relationer och trivs med att samarbeta med andra.

Tjänsten är ett vikariat på heltid med möjlig placeringsort i Linköping, Norrköping eller Nyköping med en initial varaktighet från augusti 2024 till juni 2025. Det kan finnas möjlighet till förlängning och vi välkomnar också intresse från kandidater som är tillgängliga för tidigare start.

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev, CV och relevanta arbetsprover senast den 24 mars. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att visa ditt intresse.

Skicka din ansökan till: Rickard Widgren, kommunikationschef, rickard.widgren@east.cci.se

Om Östsvenska Handelskammaren
Östsvenska Handelskammaren är regionens starkaste näringslivsröst och driver ett gediget påverkansarbete som främjar näringslivets och regionens utveckling. Verksamheten erbjuder en bred tjänstepalett, från styrelseutbildningar och affärsnätverk till ett stort antal events, kunskapsseminarier och kontaktskapande möten. Vi har stort fokus på medlemsrelationen och medlemsnyttan. Vår kultur bygger på värdeorden driv, hjärta och skärpa och vi har både ett högt medarbetarengagemang och en hög kundnöjdhet.

Verksamheten har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren och är idag en modern framåtriktad kraft för näringslivets frågor och förutsättningar. Vår region är Östergötland, Sörmland och Gotland. I Norrköping drivs den attraktiva mötesplatsen Kammarforum och i Linköping finns vi i moderna LINK Business Center.